Gluma zilei de 1 aprilie: Uniunea Europeană se ia de China…

Gluma zilei de 1 aprilie: Uniunea Europeană se ia de China…

Păpușa Statelor Unite ale Americii, adică Uniunea Europeană (sau chiar mascota oficială?!), s-a încordat pe diagonală în fața Chinei la cel de-al 23-lea summit bilateral. Să-i spună cineva Uniunii Europene că dacă bagă mâna în apă și o scutură arătând arătătorul nu va opri agitația (apei).

Păi te iei de China că de ce susține Rusia? China nu vrea să fie forțată ca să aleagă o tabără… Nu vrea să se asocieze cu nicicare, nu vrea să fie deranjată și nici măcar interogată cu privire la relațiile (de amiciție) pe care le are cu Rusia. Așadar, China stă la masă și cu Uniunea Europeană, și cu Rusia. Mai clar, de la ruși mănâncă, iar de la europeni bea apă… Așa funcționează China, e logic faptul că nu-ți spune cu cine ține. Rusia are nevoie de China. China are nevoie de Uniunea Europeană (în special pentru economie), la fel și Uniunea Europeană are nevoie de China… Din acest trio, cine e în avantaj? …

Problema e alta, nu faptul că Uniunea Europeană vrea neapărat încetarea războiului și condamnarea Chinei că de ce o susține pe Rusia și că de ce nu îi impune sancțiuni care să o chelească… Europa stă cu un genunchi în aer și nu vrea să îngenuncheze complet în fața Rusiei cu plata gazului în ruble. Fain-frumos s-a gândit fix de 1 aprilie, adică termenul limită dat de Putin pentru acceptarea noului contract, să discute cu China. Măcar de o făcea amical, nu din poziția de smardoi.

Ce mi-a plăcut (sau displăcut) cel mai mult a fost agenda (comunistă?) pe care au abordat-o când au discutat și despre schimbarea climatică și în mod special despre lupta împotriva lui „AVIDEL-19”. Fix cu China discuți despre combaterea COVIDULUI? Uniunea Europeană, împreună cu China și alte state membre ale Organizației Mondiale a Sănătății, lucrează la un nou acord privind prevenirea, pregătirea și răspunsul la pandemie… (#IDIOȚI?!)

Deci faci o ședință specială ca să te iei de China, să-i spui să nu mai susțină Rusia, dar două treimi din subiectele discutate sunt despre pandemie și încălzirea globală? Asta e o glumă sau prostie?


Sursă imagine: Photo by Jeremy Bezanger on Unsplash (+ mici modificări)

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile