Știri internaționale
„Eurovision contest” sau „LGBTQIA2S+ contest”? Isprava Ucrainei…

„Eurovision contest” sau „LGBTQIA2S+ contest”? Isprava Ucrainei…

„Eurovision contest sau LGBTQIA2S+ contest?” este o întrebare de mare risc, la fel cum a scris William Shakespeare în piesa Hamlet, „a fi sau a nu fi”. S-a isprăvit! Ucraina a câștigat Eurovision 2022!

Eurovision 2022, desfășurat în Italia, a fost înfășurat în hainele LGBTQIA2S+. Atâta „fard” pentru mascarea identității de gen, a egalității și a libertății de exprimare („corect politic”) nu am mai văzut la Eurovision. Ce competiție muzicală e asta? Concursuri muzicale, ca show-uri, găsești doar la The Voice și The Four, astfel că Eurovision a fost, este și va fi în continuare o competiție de „încordare politică” într-un context muzical.

Ce a făcut România? S-a remarcat doar ca fiind una dintre țările care nu a reușit să intre în direct pentru a oferi cele 12 puncte… Băiețașul cu simptome ritmice în atitudine, n-a făcut mai nimic… Cu ocazia piesei „Llámame”, adică „sună-mă”, îi transmit împreună cu o echipă numeroasă de fani Eurovision: „stai liniștit că nu te sună nimeni!” (am încheiat citatul…). Apropo a făcut 18… Nu 18 ani… Nu 18 puncte (a făcut 12 puncte de la juriul celor 40 de țări și 53 de puncte de la public). A luat locul 18. Băiețașul cu numele de scenă WSR și-a făcut/ținut majoratul la Eurovision! Felicitări, omule!

Mă așteptam să câștige Marea Britanie, iar Ucraina să fie cumva în top 3 sau 4, nicidecum locul 1. Oare unde se va ține următoarea ediție? Are Ucraina bani să organizeze așa ceva? La ce distrusă e țara, nici dacă se apucă ieri nu poate să organizeze sau măcar să se pună pe picioare astfel încât să țină un concurs în siguranță… Sau? Îl organizează în Rusia? (Glumesc…)

Piesa ucrainenilor nu e rea, au elemente tradiționale combinate cu rap, o melodie destul de bună, de show, chiar e de top 5. Cea mai bună voce îmi pare a celui din Belgia (piesa nu-l pune în valoare), iar ceva făinuț au făcut și cei de la Zdob și Zdub împreună cu frații Advahov (profesioniști, mai ales la muzică populară, recomand…) pentru Moldova (locul 7). Interesant a fost că Germania nu a primit voturi de la juriul celor 40 de țări, iar Elveția nu a primit voturi de la public… Măsluire curată!

În fine, s-a isprăvit și agenda asta mai „cum bate vântul”, plină de LGBTQIA2S+ fardat, Ucraina a fost ridicată în slăvi, s-a răspândit „dragostea” (aia ce nu iubește…) și toată lumea s-a încărcat cu energie (care duce la epuizare și expiră înainte de utilizare). Mă uit la Eurovision de mic, în special pentru voturi, că pentru muzică ascult și vizionez altceva…

Te las cu melodia câștigătoare:

Isprava Ucrainei

Sursă imagine: Danny Howe on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile