Adevăr politic
Ce faci când liderii spun adevărul?

Ce faci când liderii spun adevărul?

Mă mir cum de marii lideri spun adevărul, dar nu oricum, ci atât de mult încât e greu să-i mai urmărești…

Americanii spun că rușii nu se retrag, că e doar o tactică și bine zic. Rușii nu se bat pentru Kiev, pentru capitală, pentru cea mai apărată locație din țară. De ce?

Mai bine stau liniștiți, nu e scopul lor anexarea Kievului, ci doar a Donbasului.

Domnul Putin spune că dolarul va cădea în cap și că în scurt timp lumea se va înghesui să cumpere aur, argint, teren.

De ce? Păi administrația domnului Biden și-a bătut joc de economie și dolarul va fi primul răstignit.

Mai un „de ce?”!

Dacă lumea nu mai cumpără nimic în dolari, ce valoare are dolarul? Rușii vor să facă tranzacții în orice altceva, dar nu în dolari și euro.

Cel mai amuzant lucru este faptul că prin toate sancțiunile impuse Rusiei, tot Occidentul (Statele Unite ale Americii + Uniunea Europeană) va lua poziția „ghiocel” în fața Rusiei.

E ca principiul acțiunii și reacțiunii (principiul III al mecanicii), numai că e aplicat prost. Las definiția normală, apoi exemplul oferit în zilele noastre:

Dacă un corp, A, acționează asupra unui alt corp, B, cu o forță numită ACȚIUNE, atunci și corpul B va reacționa asupra corpului A cu o forță numită REACȚIUNE.

Cum îl aplică „egalitarienii” occidentali? Fix cum se bate unul ca @MirceaBravo cu un boxer precum @VitaliKlitschko (boxer ucrainean, actual primar al Kievului, aflat în funcție fix după alegerile anticipate din Mai, 2014, propuse după Euromaidan).

Dacă @MirceaBravo îi dă un pumn lui @VitaliKlitschko, conform principiului acțiunii și reacțiunii, cel care a primit pumnul trebuie să răspundă cu aceeași monedă…

Ce lovitură de pumn are un boxer la categoria grea? Să nu exagerez, dar dacă dă cu pumnul în orice perete de bloc găsești prin România (construit după ’90), face gaură…

În contextul nostru, @MirceaBravo reprezintă Occidentul, iar @VitaliKlitschko pe cei de la răsărit.

Atât de slab să fie Occidentul încât să fi dat niște sancțiuni („niște” e un cuvânt insignifiant) care se întorc împotriva lui?

E ca și cum cel mai tare om din țară are ocazia să îl bată pe un oarecare, dar în loc să-l pună la pământ, alege doar să îndrepte degetul arătător spre el.

Culmea, cel care nu avea șanse, apucă repede degetul arătător al celui puternic și îl sucește. Astfel, are câteva secunde de control…

Cine este în avantaj? Cel puternic e doar puternic, nu deștept, nu… nimic. SUA e cel mai mare RESOL (citește-l invers).

Totuși, ca să închei, ce faci când liderii spun adevărul?

Atât de clar încep să iasă la iveală unele prostii și alte strategii trecute și viitoare, încât ceva nu e bine… Ăsta deja nu mai e șah… E Monopoly!


Sursă imagine: BP Miller on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile