Știri pozitive
Știrile pozitive ale săptămânii #3

Știrile pozitive ale săptămânii #3

Încerc să fiu disciplinat și în fiecare Duminică să pun un articol cu știri pozitive… Încerc… dar nu găsesc știri pozitive. Aș putea să scriu zilnic „Știrile negative ale zilei”, dar nu merită efortul… Mai bine „sap” după ceva cu caracter pozitiv. E mai bine și pentru mine, și pentru tine. Primul exemplu de pozitivism al zilei îl oferă soarele, care nu lasă luna să îmbrățișeze viața omului prea mult…

Ora Pământului – 26 Martie

Conceptul din spatele evenimentului @EarthHour este destul de interesant și sună destul de bine… În peste 192 de locații s-a oprit sursa de curent la clădirile cele mai importante (Turnul Londrei, Burj Khalifa, Arcul de Triumf, Turnul Eiffel etc.). Ideea de bază este doar simpla conștientizare că omul trebuie să trăiască în mod civilizat și să nu-și bată joc de natură. Îți las un clip scurt la care să te uiți (arată fain și clipul):

Earth Hour 2022 Official Video

Gala Profesorul Anului din mediul rural 2022

Cu toții știm (presupun) că la sate nu se pune accent pe educație, ci doar pe ce e necesar și de moment: pământul și animalele, ca să aibă ce mânca și ceva sursă de venit… Într-un fel e bine să-l lași pe om să se gospodărească, nu trebuie să-i împingi cărți pe gât. Dacă știe să citească sau să socotească e suficient (zice omul de la sat), dar nu toți sunt așa. Probabil că ai văzut un interviu de la Vax Populi, unde sunt intervievați tot felul de oameni care mai de care mai amuzanți în prostiile pe care le debitează, dar măcar sunt inocenți și te poți distra, oarecum, cu ei… Totuși, există și profesori foarte buni la sate, care-și dau interesul să educe copiii, iar 5 dintre ei au fost premiați la categorii diferite (destul de interesante). Merită să îi amintesc direct cu numele:

  • Prevenirea abandonului școlar: locul I, Daniela Maria Arion – director, Școala Gimnazială „Mihai Vodă”, județul Cluj;
  • Dezvoltarea literației: locul I, Adina Popa – învățător Școala Gimnazială Basarabi, județul Suceava;
  • Dezvoltarea abilităților socio-emoționale: locul I, Romeo Bolohan – profesor, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu”, Dumbrăveni, județul Suceava;
  • Dezvoltarea leadership-ului la elevi: locul I, Aurora Enache – profesor, Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” Răducăneni, județul Iași;
  • Implicare în comunitate: locul I, Ioana Diaconu – profesor, Școala de industrie alimentară Țibana, județul Iași.

Profesorii merită respectați! Mult mai respectați!

Inaugurarea clădirii special amenajate pentru echipa de robotică RobotX – Hunedoara

În curtea Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara a fost inaugurată o clădire de 100 de metri pătrați, construită special ca loc de lucru pentru elevii pasionați de robotică. Echipa RoboX este destul de tare la nivel național, iar echipele românești sunt foarte bune la competițiile internaționale. Merită încurajați astfel de tineri, iar dacă e posibil să se facă un spațiu de lucru amenajat special pentru dezvoltarea lor, atunci nimic nu e prea scump și trebuie făcut (rapid). Îți las și un clip cu știrea:

RobotX – Hunedoara

BONUS

Veste bună! S-a dat startul la evenimente! Restricțiile au intrat în vacanță înainte de vreme! Cel mai probabil, în următoarele 5 luni va fi distracție și voie bună la nunți, botezuri, cumetrii, majorate și orice alt eveniment care merită sărbătorit. Lumea nu uită să sărbătorească… Acum o face cu poftă și mai mare…

P.S. Ai găsit o știre pozitivă (sau măcar cu iz încurajator)? Te rog să mi-o trimiți fie printr-un mesaj pe e-mail (contact@horjarobert.ro), fie cum dorești, la alegere (https://linktr.ee/horjarobert). Mulțumesc!

P.P.S. Dacă vrei să citești întreaga serie de știri pozitive (sau numai câteva…), o poți face chiar AICI.


Sursă imagine: Count Chris on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile