„Bineri”
Azi e „bineri”! #5

Azi e „bineri”! #5

România n-a intrat în Schengen! Și ce dacă? Foarte bine! Sunt primul care îi felicită pe ăia „buni” de la butoane și al doilea care îi ia în brațe pe austrieci… Primul e domnul președinte al României… glumesc…

Atât s-a bătut fierul pe subiectul intrării României în Schengen, încât dacă pui mâna pe el (fier), riști să intri tu în Schengen… Adică, dacă spui că îi feliciți pe austrieci, e posibil să fii apostrofat… Cum să ții cu ăia și nu cu românii? Dar stai un pic, cine zice că nu țin cu românii? Românii sunt ai mei, n-am nicio problemă cu ei. Problema e la românașii ăia care susțin un sistem infect și neeligibil intrării în Schengen…

În fine, nu discut despre faptul că România nu merită în Schengen, n-are rost să discut „bineri” (vineri) de ce se întâmplă sâmbătă și să fac duminică (zi de odihnă) ce trebuie să fac luni. Corect? Prefer să fiu un pic atent în alte zone… Unde mai exact?

De obicei, când toată atenția populației este îndreptată spre un subiect anume, fix atunci se produc niște șmecherii. Nu așa fac și cei care se cred magicieni? Au o carte în mâna dreaptă, aduc mâna stânga la palma dreaptă, rostesc 3 cuvinte cu zâmbetul larg și uite că nu mai e cartea… Nu există magie! De ce? Totul are o explicație! La fel e și acum, când toată lumea înjură austriecii și transmit salutări „călduroase” celor din Uniunea Europeană.

Care să fie probabilitatea ca zilele astea să se fi făcut o fentă? Păi uite că ieri, 8 decembrie, în ședina de guvern, s-au luat o duzină de hotărâri (importante) legate de bugetul anului viitor… Ce măsuri s-au luat? N-am mai ascultat după ce am auzit că sunt 2.4 milioane de beneficiari la cardul pentru alimente… Faza e că nu doar pensionarii primesc astfel de ajutoare și cel mai nașpa e că România este o țară de-a dreptul săracă… Practic, guvernul aruncă cu firimituri în săraci. În fine, azi e „bineri”!

Doar că mai există o fentă. Nu e doar fenta pe care o fac ai noștri. Se întâmplă ceva și la nivelul Uniunii Europene, ceva despre care se va afla foarte curând… Nu îndrepți atenția spre ceva cu atâta tam-tam degeaba. Și oricum era clar că nu sacrifici Olanda pentru țări precum România sau Bulgaria. Cine s-ar pune rău cu Olanda? Austria? Păi ce vină are Austria?

Nu înțeleg și probabil că n-am cum să înțeleg de ce sare lumea cu picioarele pe Austria. Când mergi la un interviu sau când îl dai online cu fata de la HR, te superi pe ea dacă ești respins? Ce vină are fata de la HR că nu ești acceptat pentru faza următoare sau chiar la angajare? Păi și-a dat și ea cu părerea… Bun, ăsta e rolul ei, să-și dea cu părerea și să aleagă oameni competenți. E culmea culmilor să te superi pe un om de la HR când ești respins! Știi ce fain e să fii respins de peste 100 de ori, de firme diferite și de oameni de la HR diferiți? E super „bineri”! E chiar „binero!”

Bun. Cu ce rămânem? Cu „soldățelul” (prim-ministrul) care dorește să exprime „profunda dezamăgire față de lipsa consensului la nivelul consiliului JAI [Justiție și Afaceri Interne] în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen”? Vedeți, domnule, să nu ajungeți la petrol dacă vă afundați prea mult în dezamăgire… Rămânem cu declarația domnului președinte care spune că aderarea e obiectivul nostru (sau al lui) strategic și că nu se oprește până nu îl atinge? Mai degrabă atinge luna decât ziua cu aderarea în Schengen… Sunt la aceeași distanță față de dumnealui, trebuie doar să aleagă. De fapt, domnul președinte este deja în Schengen, fiind un „neromân” de prestigiu.

Bun, și totuși cu ce rămânem? Păi rămânem cu ziua de vineri care e „bineri”, vine weekendul și apoi de luni vom vedea noi cu ce rămânem…

Acum circulă „mare hate” împotriva corporațiilor austrice de la noi din țară… Sunt curios care își închide contul la BCR sau la Raiffeisen Bank, cine nu mai alimentează de la OMV și cine ține în loc pădurile din România ca să nu „se mai taie singure și să plece în Austria”. Apropo, ieri, pe la ora 20:50, căutarea „firme austriece în România” pe Google, a fost pe locul 2 în „trendingul” căutărilor din România. Să fi căutat românii firme austriece din România pentru a se angaja acolo sau oare pentru ce anume? „Florin Salam” era pe locul 4… Hai că se poate! Românul e un „bineri” la viitor continuu!

Har și pace! E nevoie…


Sursă imagine: Imre Tömösvári on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile