„Bineri”
Azi e „bineri”! #4

Azi e „bineri”! #4

Îmi propun să scriu mai mult despre ce nu are rost, iar în final despre ce are rost… Rosturile au la bază ceva bun, pe când subiectele fără rost sunt ca niște bariere… Uneori sunt bune și barierele…

N-are rost să-ți aduc aminte că și azi e ziua națională a României! Sau are? Încă ești român! Sper că nu ești român doar de 1 decembrie!

N-are rost să scriu nimic că domnul președinte al României n-a zis nimic de frații români din Bucovina, fix de ziua Bucovinei (28 noiembrie). S-ar fi supărat Uniunea sau domnul actoraș (zgripțuroi)? Bucovina este România! Bine că domnul Iohannis intervine cu discursuri în care „condamnă ferm” anumite derapaje la nivel geopolitic sau felicită alte aberații, dar de românii noștri (nu ai lui), n-are interes… Ăsta-i președinte? Să fie iertat… E pe același nivel cu domnul Ion Iliescu la câtă pagubă a provocat României… N-are rost…

N-are rost să aduc în discuție faptul că alți frați de-ai noștri sunt în stare de urgență… Moldova și-a prelungit starea de urgență cu încă 30 de zile, ceea ce e foarte grav… Dar n-are rost… Doamna Maia Sandu, președinta Republicii Moldova… N-are rost să scriu… E „bineri”!

N-are rost să scriu despre omul ăla din ultimul reportaj de la Recorder… Că a fost în războiul din Ucraina, că s-a întors cu traume enorm de mari (psihicul lui e mai sensibil decât o vioară), că s-a ales cu un handicap (aproape) pe viață și că domnul prim-ministru (Ciucă) spunea că România n-are oameni care să lupte pe frontul din Ucraina… Hai că scriu: e plin de mercenari români pe fronturile din Ucraina, România are victime colaterale pe propriul teritoriu (ceea ce e foarte grav, dar n-are rost… totul s-a mușamalizat), SUA câștigă mai mulți bani decât bagă în Ucraina, iar Rusia va avea succes deplin în ceea ce și-a propus… N-are rost, doar e „bineri”, nu?

N-are rost… deci chiar n-are rost să-i pomenesc pe depravații ăia de la Balenciaga… Ce-or făcut nenorociții? O reclamă cu copii, cu tentă pornografică… Și-au cerut scuze, au șters ce s-a putut, dar tot diavoli rămân… Ce înseamnă „balenciaga”. Sunt două variante bune de luat în considerare:

  1. ba len ci aga (în latină) = fă ce vrei (sloganul sataniștilor prin Aleister Crowley)
  2. baal enci aga (în latină) = baal este regele (mesajul celor de la Balenciaga e clar…)

Dar ce are rost? Parcă așa faine sunt colindele… Un rost bun pe care poți să-l faci oriunde și oricând este acela să trăiești frumos! Să nu-ți fie rușine că ești român 364 de zile pe an! Iar dacă mai ești și creștin, atunci ești binecuvântat fără măsură…

Dumnezeu să te binecuvânteze totdeauna, nu doar azi că-i „bineri-vineri”!


Sursă imagine: Birmingham Museums Trust on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile