Azi e „bineri”! #1

Azi e „bineri”! #1

Ce înseamnă că azi e „bineri”? Ceva de bine! Dacă tot vine weekendul mai un pic, cel mai bine este să-l întâmpini pe un ton pozitiv. Ce fac în noua rubrică? Pe ce blog mai sunt atâtea rubrici câte sunt pe horjarobert.ro? Numai ăia din Parlament pot să schimbe legile de pe-o zi pe alta cum adaug eu rubrici noi…

Ce subiect abordez? Altul mai bun ca România și spațiul Schengen n-am găsit… Nu voi aborda totdeauna politica la rubrica „bineri” de vineri.

Există o parte pozitivă într-un refuz? Categoric! Există chiar rafinament și amuzament pentru luni de zile.

Dacă intră România în Schengen, e un risc destul de mare ca în Europa să se infiltreze mafia și traficul de tot felul, nu că acum nu se face asta prin România, dar dacă te prinde o încurci. Pe scurt, dacă România aderă la o „viață mai bună”, e ca și cum cămătarul devine instituție bancară, adică te poate tâlhări și executa silit legal și cu acte. Deci, clar este o situația favorabilă ca România să nu intre în Schengen.

E de bine ca o țară a prostituției, așa cum e considerată Olanda, să-ți spună: „Vezi, nene, că tu faci păcate mari! Mai stai locului și te pocăiește dacă vrei să te ajut!”. Dacă un păcat îi spune altuia să se mai pocăiască, atunci lucrurile merg spre normalitate și e o șansă pentru salvarea conștiinței Olandei. Da, corupția și traficul divers tranzitat prin România e la cote maxime, iar o aderare ar însemna o explozie a răului… Dacă hoțul spune să furi mai puțin și nu o face din egoism, ci pentru că îți vrea binele, atunci e „bineri”! Ce fel de hoț face asta? Ăla care din 100 de lei fură 10 lei, adică nu fură tot, ci doar cât să-i ajungă… Știe să vină și data viitoare când are nevoie de ceva.

Am aflat că România mai are o soră! Pe lângă Republica Moldova, România o are drept soră pe Bulgaria. Cum așa? Păi România și Bulgaria nu pot intra pe rând în Schengen. Ori intră amândouă, ori niciuna, dar e imposibil să intre una. De ce? Tot traficul ar fi îndreptat spre acea țară și ar fi prea vizibil la ochi. Adică e prea vizibil să vezi un haboob (furtună mare de nisip) în fiecare weekend la granițe. E clar că mai trimiți niște controale să vezi ce-i pe-acolo. Deci Bulgaria, vrea nu vrea, e soră cu România. Sau măcar ceva BFF (Best Friends Forever). Cine este Ungaria pentru România? Muma Pădurii…

Azi e „bineri”, deci e de bine faptul că România nu e acceptată, momentan, în spațiul Schengen. Până la urmă e un sfat prietenesc acela de a-i spune cuiva să se mai pocăiască dacă vrea o binecuvântare. Rău e când minți și spui doar ce vrea să audă necăjitul…

Mi-a plăcut ideea domnului Rareș Bogdan, de altfel un om de „bine”, care a spus că România poate intra pe etape în spațiul Schengen. Adică, terestru pâna la data de…, naval până la data de… și aerian până la data de… Știe dumnealui ce știe… Momentan, România a intrat în Schengen doar cu gândul… E de bine. Dacă ne ajută Elon Musk, avem șansa să trimitem și câțiva politicieni pe Marte, poate intrăm și acolo în Schengen… Deci, cu gândul, România este în Schengen. Nu doar cu gândul, ci și online. Forța „digi”!

Nu uita că azi e „bineri” și că se poate! Ce anume se poate? Posibilitatea de a putea posibilul a fi cu putință!

#Bineri


Sursă imagine: olio creative on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile