Adevăr politic
Aparent, toți sunt puși pe scandal!

Aparent, toți sunt puși pe scandal!

Băiețașii înalți ca gardul și tari ca bradul (sic!) de la NATO sunt puși pe scandal. Problema nu e una nouă, dar să adaugi alte patru grupuri multinaționale de luptă (în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia) e un act de terorism…

Numai decizii „extraordinare” au luat băiețașii de la summitul de astăzi. Când aduni „pita mondială” la masă, ce faci cu ea? O „mănânci” sau o iei la pachet? Pâinea nu e bună defel.

Probabil că orice om care gândește cât de cât și e în stare să-ți răspundă corect la întrebarea „cât face 1 + 1?”, știe că soluția potrivită pentru doi oameni aflați în conflict este pacea.

Scriu „probabil” ca să nu dau 100% și să greșesc intenționat. Liderii și cei care mai stau la „amvonul” NATO știu să aplaneze un conflict? Păi cum se stinge focul? Cu apă? Bun. Cum oprești un război? Le iei armele?

În 2022, într-o gândire de sticlă găsită pe ape cu o scrisoare de prin ’40 (glumesc), războiul se condamnă și se menține cu întărâtarea celor doi aflați în antiteză…

Mai bine îi dai arme celui mai amărât ca să-i producă și el, la rându-i, pagube celui mai tare… Și așa ajunge actorașul cu Premiul Nobel pentru pace în CV.

Este un dezastru intelectual, etic, moral, psihic, uman, dar nu trebuie să fie o mirare, ci doar o exaltare (de câteva cuvinte) a rațiunii…

Domnul Geoană a dat o mare „geană” cu afirmația „nu vedem intenția sau resursele ca (Rusia) să facă ceva împotriva țărilor NATO”.

Un om cu poziția dumnealui are în fișa postului să nu dea mâna cu adevărul și să îmbrățișeze miciuna.

Flancul estic sau BRIC, care a devenit BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) vor pune vestul la colț.

Economic, Rusia nu are de ce să se teamă. Domnul Biden poate intra lejer în istorie ca cel mai „nepreședinte” dintre președinții Statelor Unite ale Americii și chiar ar fi bun să primească încă de pe-acum un fel de Premiu Nobel al incompetenței.

Bine, la nivelul ăla nu cred că toți duc lipsă de minte, dar de înțelepciune sigur… Înțelepciune curată, nu cu pete ca la dalmațieni.

La ce summit extraordinar a avut NATO la Bruxelles, mi se apare că a fost un fel de sărbătorire a unei zile de naștere, un fel de sărbătoare de gală (în 4 aprilie e ziua „nașterii” NATO) sau chiar una în care s-au dat premii (ba la Ucraina, ba la secretarul general care a mai primit un an de mandat, cadou).

Mai bine închei… că sunt multe de zis și mai multe de făcut…

După boală, dai război… După război, dai foame… După foame, dai…?

Ies bani frumoși cu armamentul sau banii oferiți cadou (ca și lemne de foc) ucrainenilor.

Păcat că nu le dă armament de ultimă generație, adică, dacă dai un lucru cuiva, atunci să-i dai ceva nou și bun, nu vechituri.

Actorașul se mai și ia de Israel că nu îi dă Iron Dome și acces la alte chestii relevante pe timp de război.

Păi te iei tu, actoraș cu Premiul Nobel pentru pace care instigă la război, de Israel doar pentru că nu-ți dă secrete de stat?

Dar și asta e normal… E normal să arunci vina pe Israel din orice, pentru orice, la orice…

Aparent, scandalul are și o țintă pe Israel, dar nu e la vedere.


Sursă imagine: Hulki Okan Tabak on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile