Învață cu mine
Afirmația „Întunericul nu există” este falsă!

Afirmația „Întunericul nu există” este falsă!

Sigur ai auzit într-o formă sau alta, povestea cu profesorul și studentul, în care cel din urmă apără sus și tare că frigul (sau starea de frig/rece) nu există, ci doar absența căldurii, că întunericul nu există, ci doar absența luminii și că răul nu există, ci doar absența binelui. Poate-mi zici că studentul ăla era Einstein, dar nu te grăbi să mă compari cu el și să îl iei pe Einstein drept etalon în gândire (și nici pe mine… fii tu etalon!).

La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul. Pământul era pustiu și gol; peste fața adâncului de ape era întuneric, și Duhul lui Dumnezeu Se mișca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Și a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună și Dumnezeu a despărțit lumina de întuneric. Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua întâi.” (Geneza 1:1-5)

Am lăsat primele 5 versete ale Bibliei pentru că sunt foarte utile. Dacă vrei să găsești originea unui lucru, te îndemn să-l cauți în Biblie. Fie că e vorba de viață, de minciună, de păcat, de dragoste, de bani, de familie etc., orice ai nevoie, poți găsi în Biblie.

Probabil că Einstein a știut ceva cu privire la întuneric, la faptul că nu se poate măsura precum se analizează lumina, dar asta nu-l scuză cu nimic. Din moment ce în Geneza 1:2 era deja întunericul înaintea luminii (iar cerul și pământul erau deja create), afirmația „Întunericul nu există” este falsă și poate fi atacată din toate colțurile (ca rușii). Am o oarecare milă, nu atac, dar o subjug…

Ce facem cu găurile negre? Găurile negre sunt invizibile (dar nu chiar…) și nu primesc lumină (sau lumina se pierde datorită întunericului?!). Când o stea „moare” se micșorează, își pierde căldura, se face tot mai mică, se schimbă la culoare și devine albă, apoi neagră… Steaua se transformă în stea neutronică, iar apoi (teoretic) în gaură neagră. Bine, astronomia e superbă… Dar nu știa Albert Einstein despre găurile negre? Știa enorm de multe! Poți analiza lumina, dar nu întunericul? Nu-mi spune așa ceva…

Cum adică să nu existe starea de rece? Definiție: orice lucru poate fi studiat cât timp transmite energie (căldură). Păi doar pentru că sub zero absolut (0 K sau -273.5 °C) nu mai avem noțiunea de căldură, nu există frigul?

Răul absolut nu există? Dar cum de într-un loc sfânt a apărut ceva necurat? Sau cum de în Lucifer s-a născut mândria când nu a mai văzut la nimeni așa ceva? Pur și simplu s-a născut răul absolut în Lucifer, așa, dintr-o dată, fără motiv? Dumnezeu face ceva fără motiv? Mai bine zis, Dumnezeu ca Dumnezeu (Creatorul, Atotputernicul, Atotștiutorul), face ceva doar ca să fie făcut? Nu! Din moment ce există bine, există și rău. Merg un pic mai în profunzime: cine hotărește ce este bine, acela hotărește și ce este rău… Omul, prin păcatul Evei și apoi al lui Adam (ca gentleman… nu o lăsat-o pe Eva la greu… glumesc…), a ajuns un fel de „dumnezeu”, adică a început să cunoască (din păcate) binele și răul, deci să aibă un discernământ moral.

Afirmația „Întunericul nu există” poate fi luată și realuată pe toate părțile, dar nu o găsesc ca fiind adevărată. Ori nu pot, ori nu văd, ori nu pricep, ori nu cred.


Sursă imagine: Ryan Olson on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
14 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Cristi
Cristi
Vizitator
2 ani în urmă

Ultima propoziție e adevărata! 😂😂

Cristi
Cristi
Vizitator
Răspuns pentru  Horja Robert
2 ani în urmă

Aia cu sursa imaginii nu e propoziție. Nu are predicat.

Cristi
Cristi
Vizitator
2 ani în urmă

E mult mai complicat, dar un exemplu care poate te ajuta este următorul : nu poți studia, analiza o cameră goală. Este goală. Nu ai ce studia. Dar dacă în camera există ceva, atunci studiezi acel ceva. Nu poți sudia lipsa unui lucru.
La început era Dumnezeu, și Dumnezeu este lumină. Cartea geneza se refera doar doar geneza pământului. Lumina exista cu mult timp înainte de facerea lumii noastre (planete, etc).

Cristi
Cristi
Vizitator
Răspuns pentru  Horja Robert
2 ani în urmă

Aaa, sunetul îl poți studia. Eu ziceam sa studiezi golul unei camere, nu sunetul din el și nici dimensiunea camerei. Am afirmat ca nu poți golul. Sunetul, dimensiunea etc e altceva.
Cât privește geneza 1.
E un fel de: Intri ntr-o camera intunecoasa pentru a face treabă. Prima data ce faci? Faci lumină…. Asta nu înseamnă că lumina atunci a fost inventată.

Cristi
Cristi
Vizitator
Răspuns pentru  Horja Robert
2 ani în urmă

De ce legi golul cu sunetul? Vorbim de gol. E logic ca ai nevoie de “ceva”. Cum ai putea studia ne-ceva? Cu alte cuvinte, cum poți studia inexistentul?? Trebuie să fie CEVA întotdeauna.

Cristi
Cristi
Vizitator
Răspuns pentru  Horja Robert
2 ani în urmă

Gen. 1:2: “Pământul era pustiu și gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, și Duhul lui Dumnezeu Se mișca pe deasupra apelor.”

Pe pământ scrie că era întuneric. Nu in alte locuri.
Dacă faci o casa nouă și aprinzi pentru prima data lumina, înseamnă că atunci s-a inventat? Așa și cu pământul.

Cristi
Cristi
Vizitator
Răspuns pentru  Horja Robert
2 ani în urmă

Da, terenul a existat, casa e nouă. In casa noua nu exista lumina la început. Dar asta nu înseamnă că în alte case nu era inventata lumina.
Dacă doar la facerea pământului ne este menționată lumina, nu înseamnă că doar atunci a fost inventată. Biblia ne spune doar din momentul facerii pământului. Cine poate știi câte alte “pământuri” au mai fost înfipte în timp și spațiu?