Adevăr politic: „penelesde” e vaccinul românesc anti-sistem…

Te lămuresc încă de la început, „penelesde” nu e doar o formă vulgară de cuvânt care indică dezastrul, ci și unirea PNL-ului cu PSD-ul pentru o nouă guvernare.

USL 2.0 e o alianță făcută de Black Friday

Tare mult îmi plăceau dezbaterile (sau certurile) între domnul Victor Ponta și domnul Crin Antonescu… Încă îmi amintesc demisia domnului Antonescu de la președinția Senatului… Era o antiteză (măsluită?!) între domnul Ponta și domnul Antonescu. Primul își căuta curajul, al doilea a acționat tăios, curajos, plin de glorie (albă).

I-am amintit pe cei doi pentru că dumnealor au fost în USL 1.0, prima alianță cu numele de USL (Uniunea Social Liberală), oficial din 2012 (teoretic, din 2011). Acum se face „10 year challenge” și urmează un USL 2.0, doar că e la reducere, e ca o cârpă la care te gândești să o arunci, dar stai… e alianța cu șanse mari (sau exacte) să guverneze România (sau o parte din ea). Domnul Florin Cîțu nu se vede politic (minte de bubuie), iar domnul Marcel Ciolacu stă la pândă politică…

Rapelul N?

De câte ori ne-om vaccina cu „penelesde”? De câte ori va fi nevoie… Ne vindecă? Măcar un pic? Nu, dar ne „lecuiesc” la buzunar… PNL și PSD sunt un fel de patroni ai României, așa că își permit să facă niște calcule ca să iasă ei în față și să aibă acces la fondurile care vor veni în perioada următoare sau la profitul „ăla mare și bun”… E mai mult decât logic, cred e „clarus” (clar).

La un așa „10 year challenge” de Black Friday, cârpit, să nu se aștepte cineva că vaccinul „penelesde” va fi o soluție viabilă pentru România. Dacă nu-l auzeam pe domnul Cîțu și nu-l citeam pe domnul Ciolacu că, cică, le mai lipsește planul de guvernare pentru ministerele din Justiție și Finanțe (plus mai una care nu contează… munca…), nu scriam (chiar acum). Păi, domnilor, Justiția și Finanțele sunt baza, trunchiul și vârful într-o perioadă de criză globală și voi vreți să o nimiciți? Acolo e interesul maxim, în rest, fiecare e cu „plăsuța” și cu „ciorba” lui.

Totuși, câte rapeluri va face România cu „penelesde”? Sper că nu prea multe… Situația nu era roz nici înainte de instalarea comunismului în România… Când e vorba de politică, fie el și Partidul Național Liberal sau Țărănist sau chiar Monarhia… toți și-au jucat cartea… E drept că trebuia acționat și ei „au fost acolo”, dar cum e și titlul noii rubrici „Adevăr politic”, mult adevăr în politică nu văd. Accept orice demonstrație că politica se bazează pe adevăr, chiar vreau să-l văd, dar nu e vizibil și nu știu cât să caut după el.

Anti-sistem

Să faci un sistem și să fii contra lui… asta înseamnă să fii mafiot…

P.S. Am primit mesaj de la Biziday că România a învins Liechtenstein cu 2 la 0, dar nu se califică la Campionatul Mondial din 2022. Nu-i nimic… mai e o șansă la cel din 2026 sau 2030 sau… Ce mă bucur că m-am lăsat de „fotbalologie”, dar încă pot fi analist sportiv… Apropo, știai că în 1930 a avut loc primul Campionat Mondial de Fotbal? Trag speranțele de coadă și sper că România va fi prezentă acolo în 2030, la centenar…

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile