Știri internaționale
2023: săptămâna nr. 4

2023: săptămâna nr. 4

O săptămână cu de toate, unde știrile au format o șaorma alandala (chiar și cu ceapă). Până și răsunetul știrilor naționale a trecut peste hotare…


Știai că noua senzație în materie culinară este făina de greiere? Sigur ai auzit… Ei bine, fiind un aliment aprobat de către Comisia Europeană, se vinde acum și în România. Cât costă un kilogram de făină de greiere? Aproximativ 960 de lei. Dacă vrei, poți să cauți pe internet și o găsești la prețul de 96,25 lei (cu TVA inclus), plus cât o fi transportul… Poate ți-o vor aduce greierii… Cine știe?!

Dacă tot ne vor binele, de ce nu au făcut făină de lăcuste? Greierele este mic, lăcusta e mai mare… Plus că greierele mai face și echipa cu furnica (fabulă…). Mai mult decât atât, lăcustele fiind niște insecte dăunătoare agriculturii, ar fi un mare avantaj să se dea un decret și să fie folosite ca aperitiv… Care era felul principal al lui Ioan Botezătorul?

Ioan purta o haină de păr de cămilă și la mijloc era încins cu un brâu de curea. El se hrănea cu lăcuste și miere sălbatică. (Matei 3:4)


Elon Musk și-a schimbat numele contului de Twitter în Mr. Tweet. Milioane de oameni sunt cu ochii pe Elon Musk, câteva sute de mii îl au ca idol, zeci de mii investesc în criptomonede după fiecare mesaj cu substrat, mii de oameni îl urăsc până la os, sute de oameni îl iau ca model de business, zeci de oameni sunt mai capabili decât el, iar eu scriu… În fine…

Dacă omul ăsta ajunge președinte, prin absurd (trebuie doar să-și dorească…), atunci cred că vine sfârșitul lumii… Singura putere de care ar avea nevoie un manic genial ca el, ar fi conducerea Statelor Unite ale Americii. Apropo, Donald Trump își va primi înapoi conturile de Facebook și de Instagram după ce a fost suspendat o perioadă nelimitată.


Familia Rotundu a fost declarată nevinovată! În urmă cu 1 an le-a fost luat copilul de către autoritățile statului danez, iar părinții au fost băgați la închisoare… După o perioadă de tatonări la nivel diplomatic (și rugăciuni ale credincioșilor din mediul evanghelic), copilul a fost înapoiat…

Zilele trecute, familia Rotundu a primit o scrisoare din partea statului danez prin care se specifică faptul că sunt nevinovați și că s-a închis definitiv dosarul… Cine le plătește daune pentru „simplul” fapt că le-a fost luat copilul timp de 6 luni, iar ei (părinții) au stat 2 luni în închisoare? Exact…


Ai auzit de frații Tate? Dacă n-ai auzit, atunci n-ai pierdut nimic… Frații ăștia sunt niște demoni în carne și oase… Momentan se află în arest (în România) pentru trafic de persoane și acțiuni în stil mafiot…

Circulă pe „internets” o strategie în 3 pași (metode) prin care se vrea decredibilizarea României, să se scoată la iveală sistemul corupt, să se umple mass-media cu mesaje împotriva României, să nu se mai cumpere produsele românești în Occident, doar ca să le forțeze mâna autorităților române pentru a-i elibera pe frații Tate. Se pare că habar n-au cine e România și ce putere au românii în online…


Angajații Spitalului Județean din Suceava vor fi instruiți să nu ia mită… Ăsta cred că va fi cursul anului pentru angajați! De ce să investești în proprii angajați cu niște cursuri de dezvoltare personală, sau limbi străine, sau chiar ceva de specializare?

Cum te poate instrui cineva să nu iei șpagă? Cred că se vor „descurca” ei cumva… La nivel național s-au făcut tot felul de statistici și liste cu spitale și medici care iau sau nu iau mită.

Oare cum le spui la 100 de oameni că nu e bine să mai ceară șpagă, când aceștia făceau 2-3 salarii pe lângă cel normal (lunar)? Nu cred că rezolvi nimic dacă le spui cu vorba bună… Soluții de înșelare se vor găsi, nu cred că medicii ăștia vor fi vindecați de mită.

Ar fi frumos dacă la nivel național s-ar face o acțiune de mare amploare în care toți medicii găsiți vinovați că au luat mită să fie trimiși în „teambuiliding” la închisoare timp de o lună. Pentru fiecare abatere să se adauge un zero la final (întâi stai 1 lună, ești eliberat; apoi dacă te mănâncă mâinile, stai 10 luni la închisoare, din nou ești eliberat; dacă nu ți-e bine în libertate, ți se mai adaugă un zero și primește cadou 100 de luni de închisoare și tot așa).


Sursă imagine: Robert Zunikoff on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile