Știri internaționale
2023: săptămâna nr. 36

2023: săptămâna nr. 36

Președintele Egiptului vrea să controleze natalitatea…

Ce-a pățit domnul președinte al Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, de se frământă de numărul mare al natalității? Cică ar fi nevoie de doar 400.000 de nașteri anual, la ce populație are Egipt acum (105 milioane), iar anul trecut s-au născut 2.2 milioane.

Dictatorul ăsta, pardon, șmecherașul ăsta amărât și un pic prăjit (sau are un neuron ce joacă șah singur în oglindă și nu-i pe fază să-l ajute pe domnul președinte), vrea să implementeze modelul chinezilor (alt popor cu o conducere de toată rușinea) și să permită nașterea unui singur copil într-o familie.

Am un mesaj pentru toți cei care legalizează limitarea natalități prin favorizarea avortului sau operațiilor de vasectomie și de legare a trompelor uterine: mai bine nu vă nășteați! Surpriza a fost că v-ați născut… E drept că nu alegi când te naști și nici în ce familie te naști, dar măcar nu fi idiot și lasă lumea să facă copii!

Cine impune controlul natalității e mai prejos decât un șobolan…

Egiptul e în faliment de câțiva ani. Din ce cheltuieli s-au gândit să taie? Din cheltuielile pentru întreținerea și creșterea copiilor… E scump să crești un copil, nu-i așa? E mult mai scump să fii idiot și să controlezi natalitatea…


Iohannis al nostru îndeamnă populația la pace… Nu e nicio problemă că la 800 de metri de granița României se aude „pac-pac” și se vede „bum-bum”.

De când e războiul (sau ce o fi, că sigurat nu va fi numit „război” la modul cum se desfășoră… va primi un alt titlu după ce se termină „circul”), Iohannis al nostru a avut ocazia de câteva ori să intre în război oficial și cu toate motivele la purtător. Dar n-a făcut-o. O face acum? N-are curaj…

Porturile ucrainenilor de la Dunăre au făcut „bum-bum”. E ceva normal într-un război, corect? Mai ales să ataci ceva la granița cu o țară membră NATO. Vorba aia, „membră NATO”. Na că tocmai asta-i sperie pe ruși…

Scriu „Iohannis al nostru” pentru că e mincinosul nostru, de drept și de fapt. Hai să fim serioși, care președinte al României n-a mințit? Iliescu? Constantinescu? Băsescu?


Senatul a votat împotriva jocurilor de noroc!

Astăzi, 5 septembrie, 2023, Senatul a votat în unanimitate, împotriva jocurilor de noroc? Cum și ce anume prevede votul?

Păi, printre altele, să se acorde licența pentru jocurile de noroc în funcție de numărul de locuitori ai localității (un punct de lucru la 20.000 de locuitori), sălile cu jocuri de noroc să fie mutate la periferia orașului și spațiul să nu fie pe o rază de 300 de metri lângă unități de învățământ, locuri de joacă pentru copii, case de cultură, lăcașuri de cult.

De unde au atâția bani ăștia cu jocurile de noroc? Atâția bani ca în industria jocurilor de noroc se mai găsesc doar în industria filmelor pentru adulți. Le doresc tuturor faliment strălucit!

E clar că legea asta a trecut de Senat doar de fațadă… Nu cred că trece de Camera Deputaților. Vor spune că e scrisă cu piciorul și inutilă. Ce-i drept, e scrisă cu piciorul stâng și e o aberație să pui jocurile de noroc la periferia orașului. Ar trebui mutate pe lună sau pe Marte.


Până data viitoare, s-auzim de bine, că răul îl vede toată lumea…

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile