2023: săptămâna nr. 22

2023: săptămâna nr. 22

Odată cu venirea verii parcă a crescut un pic și intensitatea evenimentelor sau cel puțin au apărut unele destul de importante…


Domnul președinte al României și-a permis o lecție de dirigenție cu profesorii și i-a luat la rost: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? … Guvernul le-a dat tot ce au cerut…”

Se pare că domnul președinte e cu gândul tot în vacanță și nu este conștient de ce se-ntâmplă în jurul lui.

Culmea culmilor a fost când a criticat clasa politică pentru neglijența educației din ultimii 30 de ani și că doar proiectul dumnealui (care a fost un eșec, dar nu vrea să-l recunoască…) „România educată” a fost cel mai bun program care a făcut ordine în sistemul educațional.

Bun, îi dau pace, omul e pierdut în spațiu, are tot felul de declarații politice pe care le recunoaște…

Precizare: când un politician folosește sintagma „declarație politică” înseamnă că minte în folosul serviciului. O declarație politică este un fel de lozincă pentru a calma apele sau pentru a pune paie pe foc. La fel este și acordul politic, adică o minciună…

Să o zic pe aia dreaptă? Vine o criză economică și guvernul scapă cu basma curată pentru că nu vor mai fi bani pentru nimic (vor urma concedieri masive…). Sau poate că va fi bine și toată lumea va avea salariile mărite (ceea ce-i imposibil din „nșpe” motive!).


Regele Charles al III-lea vizitează România…

Vara asta se anunță creșterea numărului de turiști cu peste 100% în locurile unde pășește regele, în special la Valea Zălanului. Cum așa? E un fel de Elon Musk pentru turismul României…

Ce-i așa de fain în Viscri de a ajuns atât de popular? E un sat normal, cu miros de „cucoț”, care nu merită vizitat. Ar merita doar dacă mergi la Cetatea Rupea și ai timp să faci o vizită la Biserica Fortificată din Viscri. Atât, nimic mai mult…

Ce-o văzut regele la Viscri? Dar oare ce-a găsit în România de și-a luat 10 proprietăți (4 case în satul Valea Zălanului din Covasna; Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, Sibiu; casa din Viscri și 4 case în Breb, Maramureș)?

Probabil le-a cumpărat de fațadă. Nu „probabil”, ci „foarte probabil” are legătură cu ăia „secretoși” de la SRI…


Erdoğan rege?!

Domnia sa, Recep Erdoğan, a fost încoronat, pardon, investit oficial ca președinte al Turciei. Cică Turcia este republică democratică sau prezidențială, dar știm și noi (unii) că este monarhie, la fel ca Rusia și China.

Primele 3 mandate de președinte au fost mai greu de obținut pentru Erdoğan… Celelalte vor veni bonus… Un dictator, pardon, rege adevărat, știe cum să câștige de fiecare dată.

Turcia are probleme din toate părțile, plus că a fost zguduită puternic în luna februarie a acestui an. Dacă n-ar fi un dictator la conducere, scuze din nou, rege la conducere, atunci Turcia ar îngenuchea în secunda doi.

Să fii la graniță cu Europa („civilizații”) și cu Orientul („sălbaticii”) e destul de solicitant. Nu mai scriu nimic de renumele de otoman care o gârbovește.

În fine, mi se pare corect să-ți aperi țara și să faci totul pentru binele țării, la fel cum face Viktor Orbán cu Ungaria.


Tragedie feroviară în India!

Două trenuri s-au ciocnit în India… Peste 200 de oameni au murit și peste 600 au fost răniți (numărul va continua să crească).

Indienii sunt în mijlocul unei catastrofe… Peste 200 de ambulanțe au fost trimise la fața locului…

Te invit să te rogi pentru oamenii răniți în accident și pentru familiile celor care au plecat în veșnicie. Indienii se închină la vaci și floricele, deci rugăciunile lor n-au niciun efect, așa că mai bine te rogi tu unicului Dumnezeu: Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov (și al tău).

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile