Știri pozitive
Știrile pozitive ale săptămânii #5

Știrile pozitive ale săptămânii #5

Atitudinea pozitivă ajută omul în toate aspectele vieții, astfel că țin să ofer săptămânal un mic articol cu știri pozitive care s-au petrect în săptămâna anterioară. Scopul este acela de a aduce briza mării după zile-ntregi de știri negative cu soare împovărător de arzător…

4 aprilie – Ziua Academiei Române

Începând din anul 2000 se sărbătorește Ziua Academiei Române la data de 4 aprilie. Anul acesta s-au împlinit 156 de ani de la înființare. Ce trebuie să știi despre Academia Română? Pentru început, doar că este cel mai înalt for de știință și de cultură din România. Apoi să știi că președintele Academiei Române este domnul academician Ioan-Aurel Pop, care a fost reales în funcție la data de 5 aprilie (2022). Conform statului, rolul principal pe care îl are Academia Română este acela de a stabili normele de ortografie obligatorii ale limbii române, de a studia istoria națională și de a cerceta în profunzime și cu devotament cele mai importante domenii științifice.

Un egiptean (olog) a intrat în cartea recordurilor cu cea mai lungă distanță subacvatică parcursă înotând sub apă ținându-și respirația…

Omar Hegazy (31 de ani), a doborâ două recorduri mondiale datorită distanței lungi pe care a parcurs-o înotând ținându-și respirația. Fiind și olog (are amputat piciorul stâng), prima dată a înotat fără aripioară la piciorul drept (și tot a doborât recordul), iar a doua oară cu aripioară (și a obținut o distanță mai mare). Nu i-a fost ușor lui Omar, mai ales că s-a luptat enorm de mult cu depresia după ce la 25 de ani a rămas fără piciorul stâng, dar se pare că în apă își poate folosi dezavantajul în avantaj. A devenit un speaker motivațional pentru a-i inspira pe cei cu dizabilități și le demonstrează faptul că în viață totul se poate dacă ai o atitudine pozitivă și dacă lupți să depășești orice obstacole.

Skateboarding-ul a devenit oficial sport național în România

Veste bună pentru adolescenți, tineri și toți cei care au curajul să se „dea” pe skateboard. Cei de la Ministerul Sportului și Tineretului au recunoscut oficial trei noi sporturi și anume: skateboarding-ul, arcul istoric și roundnet… Dacă de skateboard probabil că știi deja, iar despre jocul cu arcul (fie el și istoric) știi care-i șpilul, despre roundnet probabil că nu știi prea multe. Roundnetul (sau spikeball) este un sport inventat în anul 1989 și e destul de interesant astfel că îți las un clip scurt să vezi cum se joacă. Sunt convins că de curiozitate te vei juca măcar de 10 ori împreună cu prietenii tăi.

Cum se joacă roundnet

BONUS

Elon Musk a cumpărat 9.2% din acțiunile Twitter, ceea ce înseamnă că a devenit cel mai mare acționar al companiei, fapt care ar putea influența pozitiv libera exprimare pe platformă.

P.S. Ai o știre pozitivă și vrei să o dai și altora? Te rog să mi-o trimiți pe adresa de e-mail contact@horjarobert.ro (sau mă poți găsi pe orice altă rețea de socializare aici: https://linktr.ee/horjarobert). Dacă totuși nu ai știri pozitive, ci numai negative spre foarte negative, atunci, dacă vrei, poți să mă informezi cu privire la ce subiecte/știri ți se par interesante. Apreciez chiar și informarea, dacă poți să mă ajuți astfel. Mulțumesc! Numa’ bine!


Sursă imagine: Photo by Count Chris on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile