Proverbul săptămânii
Proverbul săptămânii #1

Proverbul săptămânii #1

Frica de Domnul este începutul științei, dar nebunii nesocotesc înțelepciunea și învățătura. (Proverbe 1:7)

Ce vrea să reprezinte acest verset? Care-i scopul lui? Dar oare care este mesajul principal? Toate ideile se învârt în jurul unui singur cuvânt, și anume Dumnezeu.

Omul care nu crede în Dumnezeu este nebun… Și nu e de-ajuns doar să crezi, chiar dacă primești, prin credință, o formă de înțelepciune. Poate vrei să zici că nu e posibil ca omul ce nu crede în Dumnezeu să fie de-a dreptul nebun. Ba e posibil! Nu doar că e posibil, dar este o certitudine. În Psalmul 14:1, prima parte, stă scris că „nebunul zice în inima lui: «Nu este Dumnezeu!»”. Ce creier are omul cu o inimă nebună? Sau cum definești omul nebun?

Cunosc oameni deștepți spre foarte deștepți care nu cred în Dumnezeu, dar sunt binecuvântați în domeniul lor de activitate, chiar sunt foarte buni, sunt top… Oamenii ăștia sunt nebuni? În cea mai pură formă a cuvântului… da, sunt nebuni. A nu recunoaște existența, suveranitatea și măreția lui Dumnezeu, reprezintă o nebunie curată… Forma lor de nebunie nu trebuie tratată în vreun spital de psihiatrie, fiindcă au o nebunie spirituală, iar spitalul necesar pentru ei este biserica…

Cine are frică de Domnul înseamnă că este bun? Nu doar că este pe un drum bun, dar se află și la începutul unui proces de cunoaștere al adevărului. Știința nu este un lucru rău. Omul de știință, fie el ateu sau nu, are o capacitate intelectuală formidabilă. Da, chiar și nebunul poate fi un intelectual de gală, dar la ce folos un creier într-un cartof? Cu tot respectul, nu jignesc pe nimeni, fiecare se definește prin acțiunile și trăirile proprii… Dumnezeu îl îngenunchează pe nebun într-o clipită și șterge pe jos cu toate realizările lui… Omul nu este făcut pentru slavă… Într-adevăr, fiecare om merită respect, cinste și întâietate, dar nu slava care I se cuvine lui Dumnezeu.

Ca o definiție, știința reprezintă laboratorul de cercetare a ideilor pentru a fi aduse la viață ca să dovedească adevărul… Mai limpede (un pic), știința se ocupă cu cercetarea sau căutarea adevărului. Este un loc prielnic pentru omul care crede în Dumnezeu. Credința în Dumnezeu îți dă acea cunoaștere care contează cu adevărat, și anume viața veșnică.

Să nu uiți: capacitatea de a crede în Dumnezeu reprezintă un act de inteligență! Decizia de a trăi pe baza credinței în Dumnezeu este un act de geniu curat! Trăirea prin credință reprezintă actul suprem care te definește a fi un om înțelept! Fii înțelept!


Sursă imagine: Milad Fakurian on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile