Știri internaționale
Pentagonul interzice lănțișoarele cu versete biblice pentru militari

Pentagonul interzice lănțișoarele cu versete biblice pentru militari

Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii a acționat în judecată compania care produce lănțișoare cu versete biblice pentru militari, pe motive de „corectitudine politică”, încălcând primul amendament al constituției care se referă și la libertatea religioasă…

Compania Shields of Strength (SoS), care produce astfel de lănțișoare cu versete biblice pentru militarii americani, a fost înființată în anul 1998 de către John Kennedy Vaughan. Aceste tipuri de lănțișoare cu versete biblice s-au aflat printre obiectele nelipsite ale militarilor trimiși în misiune prin Afganistan și Irak.

Până în 2011, Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii nu a cerut niciun fel de licențe pentru a comercializa astfel de produse. Numai că din 2011, oficialii de la Pentagon au cerut companiei SoS licențe de comercializare. Toate bune, compania SoS obține licențe pentru a folosi numele de la Departamentul Armatei (cu numele „Army”), Forțele Marine (cu numele „Marine Corps”) și Departamentul Forțelor Aeriene (cu numele „Air Force”). Problema a fost cu Departamentul Marinei (pentru numele „Navy”), deoarece aceștia nu acceptă produse care conțin versete sau referințe biblice…

În 2019, Fundația Militară pentru Libertatea Religioasă (MRFF – Military Religious Freedom Foundation), o organizație non-guvernamentală, somează Departamentul Apărării să interzică obiectele cu tematică religioasă de la SoS. Nu e puțin ciudat ca o organizație (amărâtă, adică non-guvernamentală), care spune prin numele ei că apără drepturile religioase… să interzică fix drepturile religioase? Ciudat, dar în America totul este posibil, încă e o „țară de vis” (doar că, uneori, mai are și coșmaruri).

Îți las un clip cu știrea de la Fox News:

Fox News

Alte informații esențiale vezi aici: https://firstliberty.org/wp-content/uploads/2021/12/2021-12-14-D01-Complaint.pdf


Sursă imagine: Man photo created by wirestock – www.freepik.com CopyPrinted Elements
Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile