OMS ne învață alfabetul grecesc… Ευχαριστώ (Efharisto), OMS! (Mulțumesc, OMS!)

Scriam în articolul ăsta: https://horjarobert.ro/circ-politic-1-septembrie/, despre faptul că atunci când marea își cere tribut și face valuri, omul are ocazia să învețe alfabetul grecesc (mai exact, am scris doar că alfabetul grecesc va fi un subiect de articol nou, fapt consemnat în 1 Septembrie, 2021, chiar în prima zi de lansare a blogului). Mulțumesc, OMS!

Câte variante de SARS-CoV-2 avem până acuma sau câte litere din alfabetul grecesc ar trebui să cunoaștem? Păi avem Alpha (Septembrie, 2020), Beta (Mai, 2020), Gamma (Noiembrie, 2020), Delta (Octombrie, 2020), Omicron (Noiembrie, 2021). Eu zic că suntem în urmă… Doar cinci litere în doi ani de zile? Păi OMS e repetentă la limba greacă dacă n-are oameni care să știe măcar alfabetul… Ce organizație mai e și asta? #RUȘINE!

Hai să învățăm alfabetul… Eu l-am învățat prin anul I de facultate ca să am litere cu ce să notez unghiurile, variabilele la tot felul de desene pe la Electrotehnică, dar îmi prinde bine o recapitulare.

1Α αAlpha
2Β βBeta
3Γ γGamma
4Δ δDelta
5Ε εEpsilon
6Ζ ζZeta
7Η ηEta
8Θ θTheta
9Ι ιIota
10Κ κKappa
11Λ λLambda
12Μ μMu
13Ν νNu
14Ξ ξXi
15Ο οOmicron
16Π πPi
17Ρ ρRho
18Σ σ/ςSigma
19Τ τTau
20Υ υUpsilon
21Φ φPhi
22Χ χChi
23Ψ ψPsi
24Ω ωOmega
ALFABETUL GRECESC

OMS a mers bine o perioadă, ne-a învățat (sau a învățat) primele patru litere: α, β, γ, δ, dar a lipsit de la cursuri și s-a trezit la „ora lui Omicron”. Nu e o diferență cam mare de la litera 4 la 15? Mie mi se pare că a trecut de la stil vechi (calendar iulian) la stil nou (calendar gregorian), a plusat 11 zile (litere). Oricum, aș face un pariu pe toate monedele mele virtuale că nu va exista niciodată COVID varianta Omega…

Încă o dată: Ευχαριστώ (Efharisto), OMS!

Numa’ bine!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile