Minutul de cultură
Minutul de cultură: irepetabilul Beethoven!

Minutul de cultură: irepetabilul Beethoven!

„În muzică, totul ia naștere din idee și se încheie prin idee.” (Ludwig van Beethoven)

De ce e Beethoven irepetabil? De e unic? Cele 9 simfonii (a 10-a neterminată, o parte din a 9-a este imnul Europei) și cele 32 de sonate pentru pian îl fac chiar atât de special?

Ar trebui, dar nu mă bag la armonie sau la tehnica creației sale pentru că îl prefer pe Bach. Beethoven e incomparabil dintr-un aspect foarte relevant: nu preferă repetiția. Pur și simplu, operele lui Beethoven sunt pură originalitate.

Beethoven e irepetabil datorită filosofiei sale bazate pe creativitate. Momentan, nu știu să explic muzica în cuvinte, dar pot să-ți dau un exemplu: imaginează-ți operele lui Beethoven precum sunt norii de pe cer, acei nori care nu sunt niciodată la fel, ci, întotdeauna, unul e mai diferit decât celălalt… (mă refer la norii de tip cumulus, acei nori mai grași, mai denși).

Minutul de cultură are rolul de a oferi informație scurtă, uneori clară și de fiecare dată, utilă. Mai bine te las cu o interpretare din imnul Europei. Să-mi spui, te rog, acea vioară care iese în evidență, suspină sau zâmbește?

Interpretare imnul Europei

„Citești un minut — câștigi un ținut!”

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile