Legenda ghiocelului

Legenda ghiocelului

Se știe că la începutul creației nu exista ploaie și prin urmare nici zăpadă. De-abia la potopul de pe vremea lui Noe au căzut primii stropi de ploaie din istoria omenirii… De atunci a luat naștere zăpada și de aici începe povestea noastră…

Zăpada, fiind pe cale să-și primească numele și să fie trimisă jos pe pământ, i-a spus lui Dumnezeu că vrea să aibă cea mai frumoasă culoare de pe pământ. Dumnezeu i-a spus că poate să-și aleagă singură culoarea.

Ce a făcut zăpada? S-a uitat pe pământ din văzduh și a observat culorile minunate ale florilor. Apoi a întrebat trandafirul:

— Salutare, floare frumoasă! Îmi dai te rog culoarea ta roșiatică, plină de esență? Petalele tale catifelate și parfumate sunt minunate!

Dar trandafirul s-a bosumflat și a refuzat pe loc… Parcă i-a părut rău zăpezii că o floare atât de frumoasă este atât de căpoasă…

Zăpada nu s-a lăsat și a văzut că orhideele sunt plante foarte frumoase și au diferite culori, de la roz deschis până la mov închis, chiar și nuanțe de galben, portocaliu, albastru sau chiar nuanțe apropiate de culoarea albă.

— Salutare, orhideelor! Sunteți niște flori de o frumusețe extraordinară! Familia voastră are niște culori impresionante! Îmi permiteți vă rog să iau o culoare a uneia dintre voi?

Dar orhideele au început să se certe cu zăpada și fiecare și-a vărsat oful cum că nu au o culoare de „vânzare”.

Și uite așa, zăpada s-a întristat și mai mult…

După un timp, a observat o floare mai deosebită care avea capul aplecat și care plângea împreună cu zăpada… E mare lucru să plângi cu cei ce plâng. Zăpada s-a aplecat la planta asta cu suflet mare și a întrebat-o:

— Ghiocel, ghiocelule, de ce plângi pentru suferința mea?

Ghiocelul i-a răspuns că nu-i place să vadă răutate în lume, că lumea n-a fost creată pentru a ne dușmăni între noi. Când a văzut zăpada cât de smerit și blând este ghiocelul, l-a întrebat imediat:

— Ai o culoare de un alb imaculat superb! Îmi poți da te rog culoarea ta fără pată?

Ghiocelul a fost de acord, iar zăpada, ca semn de recunoștință, i-a spus că îi va da voie să fie prima floare care va răsări dintre toate florile și că parfumul de ghiocel va fi cel care anunță sosirea primăverii. Nu-i așa că este o recompensă minunată?

Mai mult decât atât, decât o poveste sau decât o legendă, noi, la Centrul de Limbă Germană FOKUS te lăsăm pe tine să alegi ce tip de curs online de limbă germană dorești! Avem cursuri individuale pentru adulți și copii, cursuri la grupe restrânse, cursuri la grupe colective și cursuri de weekend!

Dacă zăpada a întâmpinat probleme cu alegerea culorii, noi venim cu soluția ghiocelului și îți punem la dispoziție cursuri online care se pliază după programul tău (fie dimineața, fie la amiază, fie după-masa, fie seara).

În plus, ai și beneficii în calitate de cursant FOKUS: acces la înregistrările cursurilor, cont gratuit pe platforma inteligentă de învățare Neurolingua, materiale de învățare gratuite, oportunitatea de a participa la clubul nostru de conversație (o dată pe săptămână) și profesori bine pregătiți care te vor ajuta să înveți limba germană cu succes!

Ce zici? A venit primăvara! Vino și tu la un curs online de limbă germană cu FOKUS!

Te așteptăm la cursurile FOKUS!
Centrul de Limbă Germană FOKUS WhatsApp +40 755 100 007


Sursă articol: clgfokus.ro

(articol sponsorizat de Centrul de Limbă Germană FOKUS)

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile