Știri internaționale
La mulți ani Europa? Sper să nu…

La mulți ani Europa? Sper să nu…

Uniunea Europeană? O glumă de gumă

Ca orice structură politică, Uniunea Europeană a avut un scop, și anume să apere drepturile și libertățile omului din ograda proprie… Astfel a devenit tot mai „grasă” și i s-au alăturat alte state, iar acum, la momentul actual, astăzi, 9 mai (2022), Uniunea Europeană este o glumă, chiar o boală, dar boală de tipul ăla care te face să râzi (degeaba).

Ce am cu Uniunea Europeană? Multe… Sistemul e de tip piramidă, unde cei mai tari sunt în vârf (2-3 țări), cele mai puțin tari, dar care au ceva potență financiară (pentru că s-au poziționat bine la nivel de politică externă, plus că sunt poziționați și mai bine geografic), iar la bază, țări precum România și vecinii ei de poză. Normal că nu-mi convine ca România să fie preș… Apropo! La mulți ani, România! România merită amintită, poate chiar și oameni precum regele Carol I sau/și Mihail Kogălniceanu, dar în niciun caz sărbătorirea cu fast a zilei Uniunii Europene…

„Putinistule!”

Sunt „putinist”? Ar vrea „ei”! Domnul Vladimir Putin e în primul rând președintele unei țări, e devotat propriei țări (sau propriului imperiu?!), astfel că nu trebuie arătat cu degetul când își încoardă mușchii armatei… Evident, răspunsul trebuie să fie unul pe măsură! (Nici acum nu înțeleg ce vrea domnul Lavrov, deja inspiră milă intelectuală… ori e bleg, ori e amețit… își permite prea multe cu Israel…)

Toate bune, să fie „la mulți ani!” pentru România și „trezire!” pentru Uniunea Europeană, dacă vor să mai aibă ce conduce, altfel, să se distrugă că și-așa sunt analfabeți morali și intelectuali cu grămada în vârf, la trunchi și pe bază…

Totuși, ceva îmi place la Uniunea Europeană, și anume, imnul! Las imnul mai jos ca să fie articolul un pic mai frumos…

Imnul Europei

P.S. Pentru neica Lavrov: https://horjarobert.ro/cine-si-permite-sa-o-ia-la-rost-pe-israel/


Sursă imagine: Christian Lue on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
4 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Cristi
Cristi
Vizitator
2 ani în urmă

Un președinte care își îngroapă țara, oamenii. El nu suferă, cetățenii da. Au fost privați și încă vor fi mulți ani înainte de multe lucruri. Toate din cauza unui patriotist care tine cu țara, dar cu cu oamenii.

Cristian
Cristian
Vizitator
Răspuns pentru  Horja Robert
2 ani în urmă

Ar trebui sa ii spui tu cum sa conducă Rusia, spre glorie, nu spre moarte.
De ce nu trebuie arătat cu degetul?
Omul trebuie semnalizat, avertizat, amenințat. Nu poți să îl ataci fără sa îl avertizezi.