Știri internaționale
Gripă + COVID-19 = flurona

Gripă + COVID-19 = flurona

Azi (și aproape ieri), mass-media românească a preluat o știre din 31 Decembrie, 2021 (atunci am aflat de subiect), care face referire la primul caz de „flurona” în Israel.

Ce este flurona? E o combinație (matematică) între gripă („flu” din limba engleză, care înseamnă „gripă”; știi și tu că răceala nu e gripă…) și COVID-19 (sau 20 sau 21 sau poate chiar 22).

Ciudat e că tot azi și publicații mari (internaționale) au dat știrea respectivă. Mare pentru mine înseamnă dailymail.co.uk sau independent.co.uk. Să fie o știre „de la aparat” (bagi X lei și primești un pachet de știri)? Să fie departe de mine gândul că mass-media românească primește știri de la alții… cred că și le ia singură…

Interesant e că după Omicron, a fost varianta Delmicron (Delta + Omicron). Așa nume mai primesc și virusurile că își pierd valoarea… E ca și cum Delta a intrat în insolvență și a făcut fuziunea cu Omicron, iar acum Omicron dă faliment și se unește cu The Flu. Urmează articole și din economie…

Sursă imagine: CDC on Unsplash

#FiiSănătos

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile