Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024: festivitatea Satanei

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024: festivitatea Satanei

Te-ai uitat ieri la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024, de la Paris? A fost mai mult o festivitate a Satanei, decât o festivitate a unor oameni disciplinați și motivați să cucerească medalii.

De fapt, ce înseamnă a fi olimpic? O definiție bună de luat în considerare este cea a lui Usai Bolt, care are legătură cu mentalitatea, nu neapărat cu faptul de a fi olimpic:

„M-am antrenat 4 ani să alerg 9 secunde, iar unii oameni renunță când nu văd rezultate după 2 luni.” (Usain Bolt)

Hai să-ți mai las o definiție și mai clară despre ideea de a fi olimpic în viață (1 Corinteni 9:24-27):

24. Nu știți că cei ce aleargă în locul de alergare toți aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergați dar în așa fel ca să căpătați premiul!

25. Toți cei ce se luptă la jocurile de obște se supun la tot felul de înfrânări. Și ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veșteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veșteji.

26. Eu, deci, alerg, dar nu ca și cum n-aș ști încotro alerg. Mă lupt cu pumnul, dar nu ca unul care lovește în vânt.

27. Ci mă port aspru cu trupul meu și-l țin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat.

Susțin și apreciez oamenii dedicați care se sacrifică pentru a obține rezultate remarcabile în domeniul lor de activitate, dar nu pot să susțin mesajul de la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de aseară.

Efectiv, show-ul a fost de-a dreptul grotesc. Tot show-ul? Nu tot. Au fost și momente bune, momente pe care le amintesc la finalul articolului. De fapt, hai să împart articolul în două capitole: momente grotești și momente bune.


Momente grotești


O știi pe Lady Gaga? Ea fost pusă la înaintare să deschidă seria de momente grotești. Dacă așa arată o „lady”, atunci nu-mi pare rău să zic și să scriu că Lady Gaga e grotească. Să amintesc echipa de ciudăței care au „fluturat” pe lângă ea? Grotesc…

Apropo, de unde vin trăsăturile grotești? De la cei crescuți în grotă (peșteri). Dar cui îi place să locuiască în grotă? Demonilor.

De Aya Nakamura n-am auzit și nu cred că am văzut-o până acum. N-am pierdut nimic. E grotesc să unești fanfara cu melodia ei. E ca și cum ai pune ulei în apă. Nu se leagă…

Cea mai grotească scenă a fost parodierea „Cinei cea de Taină” a lui Leonardo Da Vinci.

Să mai zică cineva că idioții de la LGBTQIA2S+ sunt oameni buni când e plin internetul de dovezi în care tocmai ei instigă la ură. În fine, eu îi apreciez pentru că sunt principalii promotori ai Apocalipsei. Și datorită lor, Dumnezeu va „binecuvânta” pământul cu foc. Felicitări, idioților! Aveți un rol fantastic!

Îți las și o imagine ca să vezi și tu cât de grotești sunt cei din bula LGBTQIA2S+:

Cina cea de taină - parodie
Sursă imagine: facebook.com

Un alt moment grotesc a fost acela când actorul (sau ce-o fi?!) Philippe Katerine a apărut pe o tavă cu capac de protecție, de-aia ce se pune la cuptor ca să acoperi porcul…

Aici n-a fost vorba de porc, ci de o entitate pictată în albastru, carevasăzică reprezintă zeul grec Dionis (sau Bacchus la romani).

Cine este Dionis sau Bacchus în mitologie? Un amărât care simbolizează viciul vinului și al petrecerilor. Bun exemplu pentru copii, nu-i așa? Dar pentru adulți?! Hai să-ți las o poză cu arătarea asta:

Dionis - Bacchus - parodie - JO24
Sursă imagine: YouTube

Să mai dau un exemplu de moment grotesc? Hai să mai dau unul. De fapt, este exemplul fatal, fiindcă semnifică moartea.

M-am uitat și iată că s-a arătat un cal gălbui (cenușiu). Cel ce sta pe el se numea Moartea și împreună cu el venea după el Locuința morților. Li s-a dat putere peste a patra parte a pământului ca să ucidă cu sabia, cu foamete, cu molimă și cu fiarele pământului. (Apocalipsa 6:8)

Faza cu calul ăsta este picătura care dă pe dinafara paharului.

Calul Morții
Sursă imagine: YouTube
Moartea
Sursă imagine: YouTube

Mesajul festivității a fost o bătaie de joc la adresa lui Dumnezeu și o venerare a Satanei.

Zici că exagerez? Aș putea să umflu articolul ăsta și mai mult și să șterg pe jos de la A la Z cu toate scursurile apărute la festivitatea asta, dar nu-i nevoie și nici nu mă interesează să batjocoresc pe cineva.

Faptul că numesc pe unii și pe alții grotești nu reprezintă o etichetare făcută din răutate, ci este una pură, care reiese din prisma acțiunilor entităților respective.

Hai să trecem și la capitolul cu momente bune.


Momente bune


Ai auzit de Cristian Măcelaru? Provine dintr-o familie bună din Timișoara, de la Biserica Penticostală „Elim”.

Omul ăsta este binecuvântat și a avut un traseu foarte bun în muzică încă de mic, iar acum este directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței. El a condus orchestra la ceremonia de deschidere.

Uite că și pentru români există locuri bune în lumea asta.

Un alt loc de cinste l-a avut și Nadia Comăneci, care a apărut alături de alți mari sportivi, precum Carl Lewis, Serena Williams și Rafael Nadal, cu torța olimpică într-o barcă.

Față de edițiile anterioare a Jocurilor Olimpice, mi-a plăcut ideea că festivitatea nu a avut loc pe stadion, ci pe fluviul Sena, adică pe ceva specific țării care organizează evenimentul.

Partea neplăcută a fost că au dat frâu creativității și au permis entităților diabolice să-și venereze stăpânul (#woke).

Să mai scriu ceva de violențele din Paris? Să-ți aduc la cunoștință cât de depravat e Parisul?

Franța e-n căderea liberă. Europa e-n cădere liberă. Lumea e-n cădere liberă. Satan își face de cap…

Hai să-nchei cu următorul verset:

Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om. (Eclesiastul 12:13)


Sursă imagine: YouTube

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile