Limba română la-ndemână
Ești vincibil sau invincibil?

Ești vincibil sau invincibil?

N-am știut până acum că există cuvântul „vincibil” în limba română… Un străin care învață românește „se prinde” mai ușor, gândește structurat și își dă seama de prefixul „in-” de la „invincibil”.

Nu m-am gândit niciodată că „invincibil” este un cuvânt sudat cu prefixul „in-”. Să-mi fie rușine! Oare tu știai că există cuvântul „vincibil” în limba română? Niciodată nu-i prea târziu să-nveți…

Ce înseamnă invincibil? Învingător, nu-i așa? Toată lumea vrea să învingă ceva sau pe cineva… Problema e că suntem oameni, ceea ce rezultă că suntem vincibili, adică putem fi învinși (aproape oricând, oricum și cu orice, din păcate…).

Rubrica „Limba română la-ndemână” n-am creat-o ca să mă laud cu poezii sofisticate sau cu explicații care mai de care mai siropoase când vine vorba de folosirea corectă a limbii române, ci am creat-o cu scopul de a învăța atât eu, cât și cititorul, într-o manieră cât mai clară.

La capitolul cunoștințe de limba română sunt vincibil. Înainte să aflu de cuvântul „vincibil”, credeam că îmi cunosc limba maternă de nota 5, pe o scară de la 1 la 10 (10 fiind nivel de academician), dar se pare că mă-ntorc la nota 2.

Dacă te crezi „mare baștan” pe limba română, scrie-mi și-ți cer iertare că ai citit articolul de față… În schimb, dacă ai oleacă de smerenie, îți mulțumesc și te invit în continuare să citești orice articol ți se pare interesant!

Poți să începi cu articolul „Ce găsești pe horjarobert.ro?”. Nu uita să recomanzi și altora articolele care ți-au plăcut! Mulțumesc.

Revin la întrebarea din titlul: ești vincibil sau invincibil?

Dacă ești vincibil ca și mine, atunci îți dau o veste mare și bună: ești invincibil în numele Domnului Iisus Hristos!

Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruință în Hristos și care răspândește prin noi în orice loc mireasma cunoștinței Lui. (2 Corinteni 2:14)

Ce trebuie să faci ca să rămâi invincibil? Să crezi că Iisus Hristos este Domnul, să-L cauți din toată inima, iar după ce-L vei primi în inima ta, vei cunoaște adevărul… Succes!

Limba română e frumoasă, dar mai frumoasă este limba dragostei pe care o vorbește Dumnezeu! Biblia e cel mai bun manual pentru a învăța limbajul iubirii eterne…

Fii invincibil(-ă)!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile