Inovația are nevoie de legislație?

Inovația are nevoie de legislație?

Crezi că inovația are nevoie de legislație? Merg pe considerentul că inovația este ultimul pas când se pune punctul pe „i”. Întâi este ideea, apoi invenția, iar în final este (sau nu este) inovația.

Am auzit-o pe doamna Kamala Harris (care deține în prezent funcția de vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii), și mi-a dat cu virgulă o afirmație… Doamna vicepreședintă, împreună cu domnul președinte, Joe Biden, se luptă să creeze legislația potrivită pentru inovație.

Poate că ți se pare ceva normal, dar din perspectiva unui om căruia îi place să pună punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație (#consultant), nu e tocmai clar…


Cine a fost primul: oul sau găina?


Sigur ai mai auzit întrebarea asta… Tu cine zici că a fost primul? Orice ai spune sau orice aș spune, răspunsul corect este omul, nicidecum oul sau găina. Un răspuns aproape bun este găina, iar un răspuns total greșit este oul.

Mi se pare că americanii vor să facă oul, adică legislația, și nu pun accentul pe implementare.

Primul pas către inovație este implementarea ideii. Degeaba ai idei dacă nu faci nimic să le pui în practică. Idei are aproape orice om, dar câte sunt bune? Cum afli că sunt bune dacă „zac” în gând și nu ies la suprafață?


Legislația te-ajută să gândești?


Unii ar spune că dacă n-ar fi lege, nu s-ar gândi la ea. Alții ar spune că degeaba e lege pentru că ei oricum gândesc liber. Le dau dreptate ambelor tabere… Nu doar că o dau eu, ci pur și simplu au dreptate.

Doamna Kamala Harris spunea și că sunt unele companii de tehnologie care aleg profitul, în loc să facă bine pentru comunitate. Ei bine, unii oameni sunt hapsâni și își doresc să facă profit peste profit.

N-am nicio milă față de companiile care doresc să câștige mult, dar oferă servicii dăunătoare. Din partea mea să dea faliment dacă n-au nicio etică morală.

Cum încurajezi o companie să inoveze? Totul începe de la cap, nu-i așa?


Idee, invenție, inovație


Personal, îmi place să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Știu că inovația nu este posibilă fără invenție, adică fără acel „ceva” care să fie inovator, iar invenția nu există dacă la-nceput n-a fost o idee pusă în practică.

N-am nevoie de legislație pentru a gândi sau pentru a avea vreo idee. Inovațiile nu apar din neant. Mai degrabă ideile, dar sunt degeaba dacă nu sunt puse-n practică…

Există o posibilitate ca inovația să fie oprită, dar nu înainte ca ea să existe. De exemplu, dacă am o idee pentru tratarea cancerului și inventez un tratament care dă roade, înseamnă că într-un timp foarte scurt voi avea succes, adică voi inova. Dacă legislația nu-mi va permite să scalez tratamentul, ca toată lumea bolnavă de cancer să fie vindecată, atunci legislația va opri inovația.

Excepțiile confirmă regula! Inovația n-are nevoie de legislație!

P.S. Înclin să cred că legislația are nevoie de inovație, nu invers…

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest


0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile