Adevărul nu ține cu nimeni!

Adevărul nu ține cu nimeni!

Nu cred că este o surpriză pentru cineva faptul că adevărul nu ține cu nimeni… Adevărul e întotdeauna pe „barba lui” și face, spune și arată tot ce este drept și adevărat.

De ce ar ține adevărul cu cineva? Dac-ar lua partea cuiva, evitând adevărul, atunci s-ar contrazice și ar fi inutil (precum o minciună).

Poate că de multe ori te-a surprins adevărul când l-ai aflat. De ce? Pentru că pur și simplu aveai alte „filme” cu privire la situația respectivă.

Adevărul doare? Nu cred. Dacă aștepți să iasă la iveală adevărul, atunci nu trebuie să fii surprins de nimic, indiferent ce ai afla. Mai degrabă cred că aparențele înșală…

Ce trebuie să facă adevărul în afară de a-ți reliefa adevărul? Poate zici că vrei să-l primești într-o formă drăguță, să nu te izbească frontal și să-ți explodeze mecanismul emoțional. Bun, sunt de-acord cu forma de expunere, dar să nu fie alterat adevărul cu minciună.

Ce zici de istorie, despre care se știe că este scrisă (oarecum) de către învingători? Adevărata istorie nu ține cu nimeni!


Istoria nu ține cu nimeni!


E bună istoria? Absolut! De ce? Pentru că scoate la iveală adevărul… Serios? Teoretic și practic…

Sunt unii oameni care au o memorie scurtă și uită de la „mână pân’ la gură”. Ce să le spui unor astfel de oameni? Că istoria se repetă?

Dacă uiți un eveniment negativ din trecut, înseamnă că acesta nu s-a întâmplat? E ca în mediul online. Orice vrei să ștergi, nu vei putea face asta 100%. De ce? Internetul nu uită. La fel e și istoria. Oricât ar încerca unul și altul să vină cu o prezentare a istoriei din punctul lui de vedere, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Rolul istoriei este acela de a prezenta adevărul. Bineînțeles că nu se poate expune istoria 100% corect, mai ales că se transmite foarte mult prin viu grai, iar toată lumea adaugă și scoate după cum înțelege… În istorie este foarte important rezultatul final.

E (aproape) irelevant faptul că CFR Cluj a câștigat campionatul României în ultimii ani cu un joc execrabil. Deci, în calitate de expert (n-am găsit alt cuvânt), nu suport ideea ca o echipă cu un joc atât de dizgrațios să câștige un campionat. Efectiv, CFR Cluj a jucat oribil, dar a câștigat… Ce își mai aduce aminte lumea? Faptul că CFR a câștigat N campionate de fotbal… E suficient? Pentru majoritatea da, iar pentru mine, nu.

Trebuie să menționez că istoria scrisă de învingători e de multe ori presărată cu minciuni. Știai că minciuna nu ține cu nimeni?


Minciuna nu ține cu nimeni!


Dacă adevărul nu ține cu nimeni pentru că așa e normal, iar istoria nu ține cu nimeni pentru că pune (oarecum) în lumină adevărul faptic, minciuna e și ea pe „barba ei” și n-are alt scop decât să mintă. Logic, nu-i așa?

Minciuna mi se pare o armă cu două tăișuri, dar atât de idioată, încât orice face produce daune. Ai întâlnit oameni îndemânatici „foc”? Sunt unii oameni care fără să-și dorească, strică tot… Așa e și minciuna, numai că mincinosul vrea să beneficieze de pe urma minciunii, pe când minciuna însăși nu vrea pace cu nimeni, ci caută doar să dezbine…

Vrei să beneficiezi de pe urma unei minciuni? Așa-i că merge uneori o minciună mică? Hai că merge, nu? Ei bine, ulterior, minciuna aia micuță te va pune-n cap cu o grămadă de probleme. Din țânțar, te vei alege cu un elefant. Ce faci atunci? Minciuna nu ține cu nimeni! Alegi adevărul?

Dacă ești om de treabă și îți recunoști greșelile, adevărul va fi de partea ta!


Adevărul nu ține cu nimeni!


Este foarte bine faptul că adevărul nu ține cu nimeni! Dac-ar fi invers, iar cei mai bogați oameni ar planetei ar controla adevărul?

Ce-ar fi ca oamenii din top 100 bogătani ai planetei să dețină adevărul și doar ei să-l folosească sau doar ce zic ei să fie etalonul pentru adevăr? Ar fi groaznic pentru întreaga omenire, inclusiv pentru ei!

Adevărul a fost dat pentru toată lumea! La judecată, nu trebuie apărată cauza omului care are cei mai mulți bani, ci omul care spune adevărul (iar cel care minte să fie condamnat cu zâmbetul pe buze…).

Știai că toată lumea beneficiază de pe urma adevărului? Indiferent de identitate, naționalitate, rasă, religie, statut social, efectiv toată lumea are dreptul să cunoască, să trăiască și înfăptuiască adevărul. Așa-i că e fairplay? Nu e nicio discriminare.

Poți defini adevărul?

Iisus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” (Ioan 14:6)

Versetul anterior se referă la faptul că doar prin Domnul Iisus Hristos vei avea mântuire, adică răsplata vieții veșnice. El este Calea, care te duce la Viață cu ajutorul Adevărului!

Îți place minciuna? Nu-ți recomand o astfel de plăcere…

Voi aveți de dată pe diavolul și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș și nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii. (Ioan 8:44)

Merită să spui adevărul? Da! Întotdeauna? Absolut! Dacă vezi că s-ar putea să ți se clatine pământul cu acel adevăr pe care-l așteaptă cei din jurul tău, poți foarte bine să-l expui într-o formă agreabilă, dar nicidecum să minți.

Cel mai bine e să-ți recunoști și vina, apoi impactul va fi oarecum amortizat, iar adevărul nu va rupe, ci doar va răni… Așa e-n tenis, greul e făcut să fie greu, iar lucrul ușor să fie ușor, cum de altfel și adevărul e făcut să fie adevăr, iar minciuna să fie minciună…

Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face slobozi. (Ioan 8:32b)

Ține minte că adevărul nu ține cu nimeni, istoria nu ține cu nimeni pentru că rolul ei este aducerea adevărului la lumină, iar minciuna nu ține cu nimeni pentru că într-un final, se va afla adevărul, iar paguba se va întoarce cu vârf și îndesat asupra mincinosului!

Spune adevărul întotdeauna! Trăiește în adevăr! Fii suporterul numărul 1 al adevărului!

#Adevăr

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile