Știrile pozitive ale săptămânii #9

Știrile pozitive ale săptămânii #9

Cât ține de mine, încerc să culeg și „sap” după (aproape) toate știrile pozitive, dar mai important este ca tu să afli/găsești știri pozitive în fiecare zi! Sigur găsești una pe zi, măcar una la două zile… Ca să te menții (sau chiar să fii) sănătos din punct de vedere psihic, ai nevoie de știri pozitive!

O familie din Mali a intrat în cartea recordurilor cu sărbătorirea primului an de la nașterea celor 9 copii (nonupleți – toți sunt în viață).

Pentru unii e un „chin” sau ceva „amuzant” să aibă gemeni, dar să ai tripleți, cvadrupleți, nonupleți? Recordul anterior a fost de 8 copii născuți „deodată”, deținut de o femeie din Statele Unite ale Americii, în 2009. Merită admirați și respectați oamenii care decid să păstreze copiii, mai ales femeilie care nu fac avort… 

SPP (Serviciul de Protecție și Pază) a „ajuns” la vârsta de 32 de ani (de activitate)!

Mulți au sărit pe capul mai-marilor că de ce e nevoie de un astfel de serviciu, că politicienii merită „bătută”. Domnul Iliescu a sărit în ajutorul „SPP-piștilor” și i-a apărat cât a putut de bine într-un articol scris pe blogul dumnealui… Serviciu de Pază și Protecție a luat naștere în data de 7 mai, 1990, printr-un decret emis de Consiliul Provizoriu de Uniune Națională (nume fantastic, comunști ascunși?!). Inițial s-a numit Unitatea Specială de Pază și Protocol (USPP), iar din 1991 s-a transformat în SPP, ca un organ de stat „cu atribuții în domeniul siguranței naționale”. La mulți ani! Să fiți cuminți!

La mulți ani tuturor tinerilor! Ziua Națională a Tineretului a fost sărbătorită pe 2 mai.

Ai știut că pe 2 mai (chiar după sărbătoarea de 1 mai) a fost Ziua Națională a Tineretului? Este lege din 2004, astfel că în această zi, teoretic, se fac prezentări și activități sociale, culturale, sportive, din aria de interes a tinerilor. Din anul 2016 se oferă unui oraș din România, titlul de Capitala Tineretului. Pentru anul acesta, titlul a fost deținut de către Constanța (a rămas din 2020), iar în 2023 va fi Târgu Jiu. Există chiar și un Festival Olimpic al Tineretului European (FOTE), pentru sporturile de vară… România va participa anul acesta cu un lot de 93 de sportivi…

BONUS IMPORTANT: tot mai multe oficialități (internaționale, cum ar fi președinți, premieri etc.) își permit să viziteze Ucraina, fie capitala, fie orașe mari, fie orașe mici… Chiar se duc la risc? Nu cred… Au culoar liber…

BONUS DE BONUS: Statele Unite ale Americii restricționează vaccinul Johnson & Johnson deoarece produce cheaguri de sânge!

P.S. Dacă vrei să citești întreaga serie de știri pozitive (sau numai câteva…), o poți face chiar AICI.


Sursă imagine: Count Chris on Unsplash


„Știrile pozitive creează vise active!”

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile