Știri internaționale
2024: săptămâna nr. 7

2024: săptămâna nr. 7

Ce s-a mai întâmplat săptămâna asta? Și lucruri bune, și lucruri rele. Se pare că aflăm mai mult despre lucrurile rele… Oare de ce se răspândesc mai ușor veștile rele?


Hackerii au „spart” un sistem informatic și au pus pe „butuci” 25 de spitale din România.

Ce zici de știrea asta? Îmi pare rău de firma respectivă care deține softul pentru cele 25 de spitale. E jale să o-ncurci la nivelul ăsta…

Ce vor hackerii? Bani. Fie vorba între noi, când pui pe „butuci” 25 de spitale dintr-o țară, înseamnă că poți mai mult și nu ai „timp” de 157.000 de euro ca răscumpărare.

Apropo, știi câte spitale sunt în România? Hai să las o mică statistică, ce-i drept un pic veche, din 2022:

  • 544 de spitale
  • 160 de unități sanitare (doar pentru internare de zi)
  • 14.000 de cabinete medicale independente de specialitate
  • 16.000 de cabinete stomatologice independente
  • 10.000 de cabinete pentru medicina de familie

Ce zici? Pare mult, puțin? Dacă pui pe „butuci” 25 de spitale, trimiți pacienții la alt spital, nu-i așa? Din păcate, sistemul medical din România este la pământ.

Dacă știi vreun hacker, spune-i să se „joace” cu alte sisteme, nu cu sistemele medicale. Sau spune-i să fie cuminte…


„Armata nu mai e ce-a fost odată…”

Ai auzit expresia asta cu armata? Cică „armata nu mai e ce-a fost odată…”. Da, dom’le, nu mai e. Șeful Statului Major al Armatei a spus că România nu poate doborî dronele de atac care intră pe teritoriul nostru pentru că nu avem legislație. Tare! E glumă? Doar o gumă fără gust…

Cum adică nu poți să ataci dronele de atac din Ucraina sau Rusia care intră pe teritoriul României? Ce siguranță oferă armata? Bun, am înțeles, nu mai e ce-a fost odată. Gata. Am încheiat.

Domnul să binecuvânteze România cu pace! La cât de șubredă e situația României când vine vorba de război și la cât de mulți patrioți există, inamicul ar avea cale liberă de la Nistru pân’ la Tisa. Românii sunt pașnici, nu pun osul la bătaie pentru incompetenții de la Guvern.


Ce se mai aude de alegerile prezidențiale din 2024?

Ai auzit că Dan Puric ar fi testat în cadrul partidului AUR pentru a se analiza dacă ar avea șanse să fie votat de români?

Ai auzit că Mircea Geoană ar candida independent la prezidențiale, dar va avea partidul PSD pe post de „fratele mai mare”? Ar fi tare să intre Mircea Geoană, Laura Codruța Kövesi și Eduard Hellvig ca independenți, dar toți trei să aibă în spate unul din partidele PSD, PNL și USR. Cei de la AUR vor merge pe varianta clasică: ce-i al nost’ e pus deoparte.

Ai auzit că s-ar vrea oarecum, un candidat comun al celor de la PSD și PNL pentru prezidențiale? Ar fi și mai tare ca PSD și PNL să susțină un singur candidat, fie el și independent. Dar oare de ce se agită în direcția asta? Să le fie frică de neîncrederea românilor și de puterea de influență a celorlalte partide guralive (gen AUR și SOS)?

Cam multe se aud… Oricum, cert e că va fi „distracție” la alegerile de anul acesta.


Japonia a intrat în recesiune. UK a intrat în recesiune.

Oare România când intră în recesiune? Sau intră direct în faliment? Nu comentez nimic.


Cei de la PETA vor să „baneze” animalele caruselelor din parcurile de distracție.

Ce zici de ăștia de la PETA? Nu știi cu ce se ocupă PETA? Se ocupă cu ceva drepturi pentru animale etc. bla-bla-bla și din nou „etc.”.

Merită să știi, pentru cultura ta generală, că în 2011, PETA, marea iubitoare de animale (câini, pisici și alte cele), a ucis peste 95% dintre animalele pe care le avea în grijă. Interesant, nu-i așa? E plin Facebook-ul de postări în care se cere „vehement” milă și îndurare pentru un câine sau o pisică „rătăcită”.

Trimteți animalele la PETA. O să fie bine…

Să revenim.

Cum adică vrei să interzici acele figurine ce reprezintă animalele? Preciziez că sunt acei căluți sau elefanți, zebre, lei și alte animale pe post de scaun. Astfel de carusele sunt majoritatea adresate copiilor.

Cei de la PETA vor ca formele de animale să fie schimbate cu forme de mașini, avioane și alte chestii, precum stele căzătoare, curcubee sau mături. Bună idee… Hahaha…


Hai că am terminat articolul pe un ton pozitiv…

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile