Tehnologie
YouTube s-a „machiat”!

YouTube s-a „machiat”!

Dacă ieri am avut un pic de treabă cu noul update de la Mozilla Firefox, azi observ că și prietenii mei de la YouTube au făcut o „mică” schimbare…

Ce-ai făcut, măi, nene, măi? Te-ai machiat? YouTube e un „el” sau o „ea”? Să zicem că e o „ea”.

Deci, doamna asta are 2 versiuni, una în versiunea Premium, când merge la evenimente și își arată „valoarea” și una când merge la piață și se îmbracă lejer… În fine…

Design-ul nou cu rotunjirea colțurilor este plăcut. Chiar e plăcut la ochi să vezi colțurile rotunde. Aici merită o bilă albă.

O problemă poate fi, nu zic, dar poate fi, partea de descriere, era mai fain înainte. Pe desktop cel puțin mi se pare mai aiurea partea de descriere. Poate nu aiurea, dar ceva lipit. Adică lipit la modul ăla când ai o portieră smulsă de la mașină și o pui la locul ei cu scoci… Sau mai clar, să pui altă portieră sau una asemănătoare, dar cu o culoare diferită.

Momentan, cu tot cu update, n-am nicio modificare pe telefoane (pe Android). Poate durează câteva zile până se modifică… Am văzut că și aplicația de mobil s-a modificat… Doar că la mine tehnologia funcționează (uneori) pe bază de speranță.

Bun, nu-i problemă, bine că YouTube și-a făcut update. E clar cine e șeful pe zona IT la marketing. Oare cine? Apple! De ani de zile au ieșit în față cu design modern, cu rotunjirea colțurilor la elemente (butoane, chenare etc.).

O altă problemă (posibilă) este butonul de „dislike”. Este bine că e acolo, dar nu-i bine că nu se numerotează. Adică, pot da 10 „dislike-uri” (cu diferite conturi) și nu apare cifra în dreptul semnului. În schimb, dacă apăs pe „like”, imediat se incrementează. Asta nu-mi place. Gândul critic trebuie încurajat sau măcar lăsat liber. Nu trebuie să te superi dacă nu-i place cuiva munca ta… Atenție, mă refer la „dislike” cu privire la munca ta, nu la persoana ta… Munca trebuie să primească o părere realistă, un „feedback” adevărat. Nu-ți place? Bun, dar te rog să explici și ce nu-ți place ca să nu rămâi singur cu frustrări. Butonul de „like” e fain. Cel puțin, e fain să dai „like”, e faină animația.

Versiunea premium e tot mai deranjantă cu recomandări și cu partea de reels. Versiunea normală e normală…

Per ansamblu, pot să le zic „Bun-venit!” la normalitate. Designul fără colțuri e considerat modern. Interfața e minimalistă, plăcută, deci nu e nicio problemă.

Cel mai mult la YouTube îmi place aplicația de mobil. Felul cum au îmbinat atâtea funcționalități pe spațiu îngust este demn de apreciat. Să faci o treabă bună nu e de-ajuns. Să faci o treabă bună, utilă și eficientă este de aplaudat!

Concluzia este că YouTube s-a „machiat” și probabil că trece perioada de probă, iar designul ăsta va rămâne în următorii 2-3 ani.

P.S. Observ că se aseamănă foarte mult la culori cu site-ul meu, mă refer la negru și la gri. Să se fi inspirat de pe horjarobert.ro?


Sursă imagine: wall.alphacoders.com

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Tags :
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile