Nod gordian
Vine criza!

Vine criza!

Când vine criza? Exact cum a apărut COVID-19, vaccinul și războiul: pentru unii peste noapte, pentru unii cu mult timp înainte, iar pentru unii nici acum nu există cele 3 „surori”.

Criza financiară din 2007 (GFC – „Global Finacial Crisis”) nu a mai vrut să stea în brațele americanilor de la Lehman Brothers și a început să-și marcheze teritoriul peste tot. Nu doar cei de la Lehman Brothers au fost vinovați, ci o grămadă de idioți care au gândit cât de rapid poate alerga peștele pe uscat…

Ce avem acum? Păi Silicon Valley Bank a intrat vineri în faliment… Signature Bank a intrat și ea în faliment… Deci, două bănci americane au dat faliment în trei zile.

Ce se întâmplă cu celelalte bănci la nivel global? Toate scad sau „cresc pe minus” în limbajul lor de lemn (putrezit). În fine, băncile sunt conduse de niște nenorociți și prostesc oamenii la greu. Idioții de la conducere nu merită nici măcar milă. Ăia sunt primii responsabili. De ce?

Imaginează-ți un oraș care este alimentat cu apă din orașul vecin și la un moment dat se oprește apa. De ce? Păi cei din orașul vecin își dau seama că nu mai au nici măcar pentru ei. „Ei” fiind șefii, cei care își fac provizii în câteva cisterne și pleacă departe-departe de tot… Așa fac și ăștia de la bancă atunci când auzi de vreun faliment. Statistic, ei văd ce se întâmplă și au câteva zile sau câteva ore să vândă tot, apoi apare în mass-media că banca X a dat faliment… Băieții șmecheri au vândut tot ce au putut și s-au ales cu bănuți, iar unul dintre ei va răspunde penal cu câțiva ani la „relaxare”. Nu plânge nimeni… când iese de la „relaxare”, are bani pentru N generații… La oamenii ăștia nici nu poți să le atribui injurii. Cu demonii nu stai la discuții și nu te bagi la argumente, darămite să te iei la ceartă și la sudalme…

Joe Biden, o „trompetă a penibilului”, spune că nu se va repeta criza din 2008. Păi aici are dreptate. Chiar n-are cum să fie o criză precum cea din 2008, având în vedere că în 2020 a fost COVID (economia mondială a „păpat” bani la greu), în 2021 a apărut vaccinul (economia mondială a „băut” bani la greu), iar în 2022 a izbucnit războiul (economia mondială s-a încordat până a plesnit). E clar că orice criză va apărea la nivel global, acum, va fi diferită de cea din 2008.

În fine, nu-mi doresc vreo criză economică, dar nu e după mine…

Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea și cei ce o locuiesc! (Psalmul 24:1)

Există o soluție? Oricât de mult te-ai pregăti din punct de vedere omenesc, tot vei fi afectat. În ce să investeși acum? Investește spiritual, începe cu Psalmul 23, sigur te va ajuta în timpul crizei…


Sursă imagine: Josh Appel on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Tags :
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile