Nod gordian
„Uite la ăla! E pocăit, dar face aia…”

„Uite la ăla! E pocăit, dar face aia…”

Cum se apără omul care vrea să-și ucidă conștiința? Dă vina pe altul: „Uite la ăla! E pocăit, dar face aia, face aialaltă, face prostii… nu vreau să fiu ca el!”. Oarecum, i se poate da dreptate, dar nu în totalitate.

Dacă tu iei permisul de conducere și treci cu mașina pe roșu, deci ți se ia carnetul pe loc, ce să zică vecinul? Să nu-și mai dorească niciodată să aibă permis de conducere doar pentru simplul fapt că greșeala se plătește? Dacă cineva face accident cu mașina și se întâmplă vreo nenorocire, oare ar trebui ca din ziua următoarea să nu mai circulăm cu mașina pentru a preveni accidentele?

Dacă ai jurat partenerului de viață că îi vei fi alături la bine și la rău, atunci ce se întâmplă când vă certați? Cearta vă descalifică în a fi soț și soție?

Dacă într-o clasă sunt 30 de copii și toți trec un nivel mai sus, doar că unii cu note de 9 și 10, iar alții cu note de 5 și 6, înseamnă că cei care au note mici nu au promovat?

Ei bine, sper că am dat suficiente exemple astfel încât să conștientizezi faptul că fiecare pădure are uscăturile ei. Așa e și în viața de credință. Plus că omul e om, deci s-ar putea să fie om pocăit și să greșească inocent, fără să vrea…

E drept, există acel tip de om pocăit care face și aia, și pe aialaltă… Dar e absurd să te scuzi și să-ți omori conștiința binelui doar pentru că cineva greșește. E anormal să te scufunzi într-un confort moral și să nu-ți dorești adevărata transformare, numită deseori și pocăință.

Nu te mânia pe cei răi și nu te uita cu jind la cei ce fac răul. (Psalmul 37:1)

Dumnezeu te-a chemat la pocăință, nu te-a pus termometrul pocăinței la vecinu’. Tu dai socoteală de pocăința ta. Dacă vrei să fii responsabil de pocăința altuia, atunci fă-te păstor sau fă-ți ucenici…

Oamenii care dau vina pe alții mi se par slabi. Cine este tatăl celor care se scuză? Adam. A da vina pe altul denotă o lipsă de caracter. De acord, uneori vina este evidentă și modul de învinuire este normal, dar a te scoate și a te scuza doar ca să te simți bine și confortabil, este o urâciune. Ferește-te de oamenii ăștia pentru că la un moment dat vei fi arătat cu degetul și nu știu dacă pe bună dreptate…

Ce trebuie să faci?

Încrede-te în Domnul și fă binele; locuiește în țară și umblă în credincioșie! (Psalmul 37:3)

Dumnezeu să fie cu tine!


Sursă imagine: Parsoa Khorsand on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile