Știri pozitive
Știrile pozitive ale săptămânii #20

Știrile pozitive ale săptămânii #20

Am omis articolul cu știri pozitive de săptămâna trecută, iar pentru asta am hotărât să nu mai public nimic în ziua de duminică, doar dacă sunt excepții, dar sigur nu mai pun duminică „știrile pozitive ale săptămânii”. Ziua de odihnă rămâne strict pentru odihnă.. Asta e o știre pozitivă…

România a obținut 3 medalii la Olimpiada Internațională de Lingvistică!

Cu 3 medalii (aur, argint și bronz) și cu locul 3 în lume, România a avut o prestație demnă de apreciat! Ce examen au oare concurenții de la o astfel de olimpiadă? E clar că nu dau examenul în limba engleză… Păi în 6 ore au avut de rezolvat 5 probleme, li s-a dat niște limbi necunoscute ca să deducă reguli gramaticale… E și mai clar faptul că cine participă la un astfel de examen (la faza internațională) știe mai mult de 2-3 limbi străine (și nu doar engleză, franceză, italiană/spaniolă, germană).


Locul 1 pentru România la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (Croația)!

O medalie de aur și 3 de argint e lux! Românii sunt buni la olimpiade internaționale, n-are rost… Merită felicitați! Sunt puțini cei care învață pentru performanță…


România a câștigat aurul la Campionatul Internațional de Robotică (SUA)!

Numai știri cu olimpici, campioni și premianți români! Foarte bine!


Gheorghe Gref, veteran de război, din Lipova, a ajuns la cota 100 (de ani)!

Eroii patriei merită apreciați, premiați și ajutați…


Steagul României printre cele 13 steaguri pe corpul rachetei Vega-C care a fost lansată în spațiu (cu succes…).

România are firme competente care se bagă să lucreze la proiecte ce ține de tehnologia rachetelor, iar pe lângă Vega-C, România are echipe ce lucrează și la racheta Ariane 6. Pe criteriu de capacitate în domeniul cercetării și a tehnicii industriale, românii fac parte din Agenția Spațială Europeană.


BONUS: știrile pozitive continuă!


Sursă imagine: Count Chris on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile