Știri pozitive
Știrile pozitive ale săptămânii #2

Știrile pozitive ale săptămânii #2

Probabil că ar fi frumos să scriu „BREAKING NEWS!” sau „INCREDIBIL! APASĂ AICI ȘI VEZI CE S-A ÎNTÂMPLAT!”, dar știrile pozitive nu trebuie îndesate cu lopata așa cum se procedează cu știrile (false) senzaționale… Vești pozitive? Da, vă rog!

Premiul FIPRESCI pentru un film românesc

Filmul „Căutătorul de vânt” (The Windseeker), produs de Libra Film Production (co-producători: Chouchkov Brothers din Bulgaria și Living Pictures din Serbia), a câștigat premiul FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique), adică Premiul Criticii Internaționale de Film, la Festivalul Internațional de Film de la Sofia. Industria cinematografică românească nu o duce prea bine din punct de vedere financiar, dar nivelul produsului livrat (adică ce vezi pe sticlă) este unul care se poate bate cu oricine (nu chiar de Oscar, încă…) și merită apreciați și încurajați pentru că lucrează (practic) cu „mâinile goale” ca să nu scriu „burta goală”.

Olandezul Kjeld Nuis a patinat cu uimitoarea viteză de 103 km/h

Kjeld Nuis este un patinator de viteză care a stabilit un record mondial de 93 km/h în urmă cu patru ani, în Suedia, iar acum și-a doborât recordul. Totul s-a petrecut pe lacul Savalen din Norvegia, fiind și puțin ajutat de o mașină care a mers în fața lui cu un scut împotriva vântului. Totuși, e uimitor cât de multe poate face corpul uman și cât de mult poate să doboare limită după limită. Cei din echipa lui Nuis (chiar și el) spun că 100 km/h e maxim, mai mult nu se mai poate, dar nu se știe niciodată… Ei au demonstrat că se poate 100… Îți las și clipul (motivațional):

Kjeld Nuis stabilește un nou record mondial: patinează cu viteza de 103 km/h

A venit primăvara! Oficial!

Astăzi, 20 Martie, e momentul în care primăvara își intră în drepturi… Echinocțiul de primăvară reprezintă semnalul prin care ziua va fi egală cu noapte. Cei care se luptă cu egalitatea, cu drepturile pentru egalitate (femeia = bărbat sau invers…), pot să stea liniștiți… De azi și timpul (ziua/noaptea) e corectă din punct de vedere politic (glumesc). Astfel, să ții minte că de Sâmbăta/Duminica viitoare, ceasul se dă cu o oră înainte (deci, nu doar că totul este egal, dar se mai și oferă cadouri, așa de bun-venit).

BONUS

Experții (sau doar niște analiști mai „informați” decât mine) spun că războiul răsăriților se va încheia înainte de Paște. Chiar și dacă nu se încheie (că nu poți opri așa ceva… sunt și vor fi urmări în rândul populației), dar măcar oprirea armelor se poate face. E și asta o veste bună, chit că e doar un zvon (luat și dat la toți ca ceva de-a moaca sau „moca”).

P.S. Dacă se întâmplă cumva, cândva, oarecum, din întâmplare, să dai peste o știre pozitivă (de Luni până Sâmbătă), te rog să mi-o trimiți printr-un mesaj pe e-mail-ul contact@horjarobert.ro sau contactează-mă pe o rețea socială, la alegere (https://linktr.ee/horjarobert). E mare nevoie de știri pozitive într-un ocean cu știri negative! Ai face un favor și altora să distribui știrile pozitive… Mulțumesc!

P.P.S. Dacă vrei să citești întreaga serie de știri pozitive (sau numai câteva…), o poți face chiar AICI.


Sursă imagine: Count Chris on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
2 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Laura
Laura
Vizitator
2 ani în urmă

Absolut genial, Robert! Lumea are nevoie de stiri pozitive.