Învață cu mine
Singurul care merită totul

Singurul care merită totul

Nu-i așa că de multe ori ți s-a părut că ai fi meritat mai mult? Probabil ai fost nedreptățit în multe cazuri și ai vrut să-ți ceri drepturile sau poate chiar ți le-ai cerut. Oare ai fost nemulțumit?

Crezi că ți se cuvine ceva? Omule, bun, ai putere asupra organismului tău? Îi spui inimii când să bată și dirijezi celule încotro să meargă? Ești liderul oxigenului care intră în organism și îi arăți calea către inimă?

N-am încredere în vreun om că ar putea să fie mai bun în rolul de Dumnezeu. Dumnezeu este unul singur și merită totul!

Ce este acest „totul”? Poți cuprinde totul? Eu nu, tu da?


Singurul care merită laude


Ai cu ce să te lauzi? Îți place să lauzi pe alții? Cel mai înțelept lucru pe care ai putea să-l faci este să te-apuci să-L lauzi pe Dumnezeu. De ce?

Mare este Domnul și foarte vrednic de laudă, și mărimea Lui este nepătrunsă. (Psalmul 145:3)

Din moment ce este Cel care a creat cerurile și pământul (Geneza 1:1), din moment ce ți-a dat viață și ocazia la viața veșnică (Ioan 3:16), din moment ce este singurul Dumnezeu (Isaia 45:18, 21), atunci înseamnă că ai toate motivele să-L lauzi.

El face lucruri mari și nepătrunse, minuni fără număr. (Iov 9:10)

Dacă vrei să lauzi pe cineva, îți scriu că acel Cineva trebuie să fie Dumnezeu. Dumnezeu este singurul care merită lăudat!

Cum stai cu ascultarea?


Singurul care merită ascultat

Samuel a zis: „Îi plac Domnului mai mult arderile-de-tot și jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele și păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor.” (1 Samuel 15:22)

Îți trebuie o doză de înțelepciune pentru a fi în stare să asculți de cineva. Cum așa? Păi pur și simplu, din moment ce asculți dai dovadă de recunoaștere și te smerești prin gestul de supunere.

Ești părinte? Nu-i așa că-ți crește inima când ascultă copiii tăi de tine? Ești îndrăgostit? Nu-i așa că te simți iubit/iubită când partenerul/partenera ascultă de tine? Ești șef? Nu-i așa că te simți bine când te-ascultă angajații? Ideea e să nu te umfli de mândrie… La urma urmei, ești om.

Omul trebuie să asculte de Dumnezeu. Când? Întotdeauna! De ce? Pentru că este singurul de care merită să asculți în toate lucrurile! Omul mai greșește, dar Dumnezeu nu greșește niciodată!

Dacă ești o persoană care nu prea se împacă cu ascultarea, atunci ar fi cazul să înveți ce înseamnă să asculți. Cum îți faci obiceiul de a asculta? Începi prin a asculta de alții în lucrurile mici. Fii constant!

Bineînțeles, nu trebuie să mergem într-o extremă și să ascultăm de toată lumea. Scriu rândurile de față pentru un om cu discernământ. Cât timp ești în stare să faci diferența între rău și bine, ești pe drumul cel bun. Chiar și-așa, există oameni fără discernământ sau este neputincioși, care ascultă de alții.

Important este să asculți de Dumnezeu! Știai că a te afla în voia lui Dumnezeu este cel mai bun loc din Univers? Cum știi care este voia lui Dumnezeu? Răspunsul îl găsești în Biblie.


Singurul care merită totul


Ai auzit sau ai citit expresia „Pentru că meriți”? Am citit expresia asta undeva, cu ocazia unei zile de naștere, în care persoana cu pricina (încă o admir), și-a încheiat urarea cu expresia „Pentru că meriți!”. Măi, măi, măi…

Nu a fost cea mai strălucită urare, oricum nu mă deranja pentru că nu era pentru mine, dar când am citit expresia „Pentru că meriți” mi-a dat cu virgulă. Știi cum apare o eroare de-aia cu roșu la calculator? Efectiv am auzit cu sunet când am citit expresia… În fine…

Păi cum adică merită? Înțeleg că este o zi de naștere și că te pui să-ți îmbogățești mesajul sau să-l conturezi. Am înțeles că a vrut să întărească mesajul cu „Pentru că meriți”, dar nici eu nu mai știu câte motive am găsit pentru persoana sărbătorită că nu merită multe…

Omul trebuie încurajat și apreciat. Sunt de-acord. Dar nu-l lăuda și mai ales nu-i atribui vorbe goale… Singurul care merită totul este Dumnezeu!

După ce te rogi și mulțumești pentru toate, poți să-ți închei rugăciunea înaintea Domnului cu expresia „Pentru că meriți”. Chiar îți recomand!

Dacă încă mai crezi că ți se cuvine totul, dă-mi voie să-ți confirm faptul că nu meriți nimic. Absolut tot ce ai, ai de la Dumnezeu! Și dacă n-ar exista Dumnezeu, tot nimic n-ai fi meritat. De ce? Pentru că n-ai fi existat…

Domnul să te binecuvânteze!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile