Nod gordian
Pilule de moralitate pentru a adera la normele sociale, cum ar fi vaccinarea, purtarea măștii și distanțarea socială?!

Pilule de moralitate pentru a adera la normele sociale, cum ar fi vaccinarea, purtarea măștii și distanțarea socială?!

Nu lumea e nebună, ci doar anumiți oameni… „Medicamente de moralitate” ca să te facă supus regulilor „AVID-19”? Întotdeauna teoriile conspirației au câteva pete de adevăr… Medicament = vaccin.

Domnul Parker Crutchfield, un „pseudoprofesor” de bioetică, etică, filosofie, cu cercetări axate în știința cognitivă și psihologie morală, a scos un articol (de fapt, are o întreagă manie pe treaba asta și face cercetări pe bandă rulantă), în care explică faptul că oamenii trebuie să fie morali și să evite răul colectiv, cum ar fi pandemia sau schimbările climatice, astfel că dacă nu ești „moral”, atunci să primești o substanță, fie ca vaccin, fie ca medicament, care să te facă supus… Nu ești de acord? Primești un vaccin sau o pastilă… Încă nu ești de acord? Mai primești o doză sau o pastilă… Ești doar 90% pro reguli? Peste câteva luni vei mai primi o doză sau o pastilă… În plus, spune că lumea se face mai bună și se promovează cel mai bine libertatea, autonomia și egalitatea. (Îmi vin să râd, dar nu știu dacă trebuie și mă abțin…)

Nu e destul de diabolic? Domnul sau entitatea Parker Crutchfield scrie clar că o soluție ar fi ca omul să primească acest tip de „tratament moral” prin apă, fără să-și dea seama că bea o substanță menită să-l facă tolerant la tot ce i se cere… E doar o soluție a altora… Doar… Ca dar…

Problema ar fi că nu e singurul care gândește astfel, ci sunt alți „pseudosavanți” care au scris despre așa ceva înaintea lui. Nu dau concluzii pentru că deja e un articol tip nod gordian, astfel că pot fi o grămadă de scenarii. Publicații mari precum The Guardian sau Forbes au abordat tema asta, așa că nu e ceva care să nu fi fost prezentat publicului larg.

Nu înfric pe nimeni, Dumnezeu a lăsat omul să fie liber, să aleagă, astfel că orice intervenție care să distrugă capacitatea omului de a decide e inumană. E culmea culmilor să-ți încredințezi viața politicienilor ca să decidă ei pentru tine ce e bine și ce nu e bine, ca în final să fii tratat cu pilule/medicamente/vaccinuri pentru moralitate!

Articolul cu pricina: theconversation.com


#TeoriileConspirațieiNuTranspirăDegeaba!


Sursă imagine: Andrey Metelev on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Tags :
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile