Lumea nu-i ca lumea
Lumea nu-i ca lumea: dolarul a trecut de 5 lei fix; rușii fug de război; România va fi prima țară care cumpără sisteme de apărare Iron Dome?!

Lumea nu-i ca lumea: dolarul a trecut de 5 lei fix; rușii fug de război; România va fi prima țară care cumpără sisteme de apărare Iron Dome?!

Record istoric, mondial, planetar, galactic sau doar monetar… Dolarul a trecut de „gara” euro și a ajuns astăzi, 22 septembrie, 2022, la peste 5 lei! Așa joc superb făcut de americani n-am mai văzut… Nu degeaba ajută Ucraina, nu degeaba susține războiul, nu degeaba își bagă coada și coarnele prin UE… Uite, dolarul lor crește, deși economia lor e într-un balon pe o tigaie la un aragaz (oprit). Nicio problemă, lumea are lucruri interesante, nu te plictisești cu astfel de jocuri… E de bine!


Treaba e un pic mai aiurea în Rusia. Putin nu e nebun, chiar dacă are acțiuni demne de un astfel de titlu… Ce fac rușii sau mai exact, băiețașii? Se-nghesuie pe la vame… Ăia bogați au întâietate? Nu neapărat, teoretic îi refuză pe toți, dar, dar, dar poate că mai scapă câte unul… Oricum, merită să te rogi și pentru Rusia, apoi pentru România și să nu uiți de Ucraina… E prăpăd…


Se aude că România ar fi prima țară europeană care ar cumpăra sistemul Iron Dome de la Israel! Prietenii mei din Israel ar face bine să le dea și niște sfaturi cum să le folosească… Dacă rușii vor să vină până la București (la ce drumuri avem, să zică „mersi!” că ajung și acolo), atunci sunt foarte necesare niște rachete de interceptare, așa cum au israelienii. Chiar dacă sunt român 100%, îmi rămâne ceva ca să fiu și evreu… Iubesc Israelul, trăiesc în România… Formula perfectă?!


Sursă imagine: Frederick Warren on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile