Lumea nu-i ca lumea
Lumea nu-i ca lumea: Apele Române vor să strângem apa de ploaie; Macron anunță sfârșitul erei de abundență în Franța; ce fac cei din Africa?

Lumea nu-i ca lumea: Apele Române vor să strângem apa de ploaie; Macron anunță sfârșitul erei de abundență în Franța; ce fac cei din Africa?

Doamna purtătoare de cuvânt, de la Apele Române, îndeamnă populația să economisească apa de la robinet și să adune apa de ploaie… Dumneaei vrea ca apa să ajungă tuturor… Păi hai că nu beau un pahar de apă ca să aibă și cei de la Apele Române câțiva stropi… Atitudine infectă din partea lor. Dumnezeu dă apa de când e lumea, omul doar a pus un robinet, astfel că în sute de localități din România sunt restricții la apa potabilă… Oare n-au apă nici în fântâni? O fi secetă, dar nu atât de neagră încât să ieși public cu astfel de sfaturi. Propun și eu celor de la Apele Române să nu se spele o lună, măcar până în octombrie…


Domnia sa, Emmanuel Macron (președintele Franței), a spus că se va termina „era abundenței” pentru francezi. Iarna grea care va urma, schimbările climatice (seceta din vara asta?!), situația războiului din Ucraina și prostia tututor (bine, asta cu „prostia tuturor” nu a mai specificat-o), va face ca stilul de viață din Franța să fie unul destul de costisitor. Buba e războiul, acolo îi doare pe toți, războiul e principalul factor la toate scumpirile, apoi când se dezumflă buba și se curăță rana, vina va cădea pe schimbările climatice.


Ce fac cei din Africa? Dacă americanii, europenii și țările asiatice vor avea probleme, mă refer la țările cu apă (fie caldă, fie rece), atunci ce să facă cei din Africa, care trăiesc mai mult din ajutoare?


Sursă imagine: Christin Hume on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile