Tehnologie
IBM la cota 111 ani!

IBM la cota 111 ani!

Astăzi, 16 iunie, sau mai bine zis, acum 111 ani, lua naștere compania IBM… În acronimele cu cele mai tari companii de tehnologie, precum FAANG (Facebook-Apple-Amazon-Netflix-Google) sau GAMAM (Google-Amazon-Meta-Apple-Microsoft) sau chiar MANAMANA (Microsoft-Apple-Netflix-Alphabet-Meta-Amazon-Nvidia-Adobe), IBM nu e luată în calcul… Tesla și IBM ar fi singurele companii la care aș lucra mai mult de plăcere, în rest… MANAMANA…

Cei de la IBM mi se par cei mai buni la inovație dintre toate companiile care există pe piață la ora actuală… Când a început a 3-a revoluție industrială (ani 70′), IBM avea deja 60 de ani (cu +++) de experiență… În lumea tehnologică, 60 de ani experiență poate însemna și 600, dar și 6 zile (dacă stagnează și nu merge înainte, are durata de viață a unei muște…). Acum, la a 4-a revoluție industrială (vorba domnului Schwab de la Davos), IBM reprezintă temelia pe care toți ceilalți (MANAMANA) construiesc și vor construi „tehnologia viitorului”.

Îmi place tehnologia, dar nu-mi place un singur lucru: orice inovație la scară mare (mă refer la companiile de tipul MANAMANA) fac mai mult investiții decât să facă bine… Mi se pare că pentru fiecare lucru bine făcut, se fac alte două lucruri rele/dăunătoare/inutile… Poate zici că 1/3 ar fi un procentaj de lux, dar nu e… Sau nu văd să fie… Sau… Dacă mă gândesc bine, 1% e bine și 99% e abureală… Goană după putere (bani). N-ar fi rău dacă ar fi și util…

La mulți ani IBM! Sper să fie folosiți cu folos, să le piară curcubeul ăla de pe logo-urile afișate în țările cu apă caldă și să păstreze culorile standard cum fac în țările arabe pe toată durata „lunii mândre”.


Sursă imagine: Carson Masterson on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile