Fragilitatea

Fragilitatea

Ce poți să zici despre fragilitate, în general? Poate că prima dată te gândești la obiecte fragile, apoi îți dai seama că și oamenii sunt fragili, iar în final observi că întreaga natură este fragilă, până și muntele… Hai să luăm fiecare idee pe rând!

Fragilitatea obiectelor

Cât de tare îți permiți să lovești un geam? Bineînțeles, nu mă refer la geamul termpoan sau cel de la mașină… Hai să formulez altfel… Cât de tare îți permiți să lovești o oglindă? Probabil că nu foarte tare, mai ales dacă oglinda are doi metri înălțime.

Când comanzi ceva fragil, online, primești coletul plin cu pernițe de aer… De ce? Ca formă de scut pentru protejarea obiectului fragil… Fragilitatea necesită protecție întotdeauna.

Cel mai bine e să observăm fragilitatea la oameni, nu la obiecte. Omul contează mai mult decât orice obiect din lume!

Fragilitatea oamenilor

Cum ții în brațe un nou-născut? Cu grijă, mai ales la cap… De ce? Pentru că este fragil.

Omul poate fi fragil la nivel emoțional, psihic, fizic și spiritual. Ce faci cu un astfel de om? Îl ajuți (dacă poți) sau îl lovești până se sparge în și mai multe bucăți? Alegerea asta e una esențială (și pentru tine, și pentru el).

E un pic mai greu să-ți dai seama cât de fragil ești până nu ți se-ntâmplă ceva… Un exemplu ar fi când îți dai seama de fragilitatea naturii.

Fragilitatea naturii

Poate fi natura fragilă? Da! Vântul poate fi tăiat cu privirea (aproape…), apa poate fi „bătută” (apa trece, pietrele rămân), pământul poate fi călcat în picioare (până se satură și te-nghite…), copacul poate să plângă până se încoardă și rodește din nou și așa mai departe…

Zilele trecute au fost niște cutremure în Turcia care au provocat pagube imense. Zilele aproape trecute, au fost niște cutremure și în România: 13 februarie (ora 16:58), 14 februarie (15:16), 17 februarie (11:11).

Dacă până și natura este fragilă, atunci ce să mai zici de om sau de obiecte (făcute de om). Dumnezeu a făcut natura și se observă că are slăbiciunile ei, la fel ca omul.

Îți place ritmul? Se pare că zilele astea, în România, pământul a aplaudat un pic cu mai mult entuziasm decât de obicei și ritmul s-a făcut simțit… Ce ritm? 4/4, 3/4 sau 2/2? Probabil că 2/2 (cu alla breve).

Concluzie

Din fericire, totul este fragil. De ce? Pentru ca să se vadă nevoia de Dumnezeu! Fără protecția lui Dumnezeu, acest „tot” nu ar mai exista. Și cum rezistă un om (fragil) într-o lume fragilă? Rezistă numai prin har cu ajutorul puterii lui Dumnezeu!

O dată a vorbit Dumnezeu, de două ori am auzit că „puterea este a lui Dumnezeu”. (Psalmul 62:11)


Sursă imagine: Antonio Poveda Montes on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Tags :
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile