Poezie
Eminent eminamente

Eminent eminamente

               de Horja Robert Emanuel


Excelenta exaltare
Etalată-n evadare,
Expune efectul epic
Etnicului Eminescu…

Erudita echipare
Etajată-n elogiere,
Eroic exprimă etic
Etalonul Eminescu…

Exilarea-n emisfere,
Etilată-n exosfere,
Explică exodul estic:
Eticheta Eminescu…

De Ziua Culturii Naționale a României, nu-mi propun să-l ridic în slăvi pe Eminescu, ci doar să punctez (cu puncte-puncte) ce înseamnă opera eminesciană… Așadar, litera „E” exprimă, explică, expune, enumeră excelenta erudiție eminesciană…

Cultura Națională a României nu e reprezentată doar de Eminescu, ci are mulți alți erudiți care au schimbat lumea prin genialitatea lor. Mihai Eminescu a fost genial în exprimarea poetică, nimic mai mult… Totuși, opera sa merită analizată și scoasă la înaintare, nu doar în ziua de 15 Ianuarie (ziua nașterii sale).

La capitolul cultură, poporul român încă suferă… Ce alți mari români mai cunoașteți, în afară de Eminescu, Blaga, Caragiale, Vlaicu, Grigorescu, Enescu, Iorga? Observi că i-am luat în ordine, așa cum sunt pe bancnotele românești? Eminescu – 500 de lei, Blaga – 200 de lei, Caragiale – 100 de lei, Vlaicu – 50 de lei, Grigorescu – 10 lei, Enescu – 5 lei și Iorga – 1 leu… Nu zic nimic de doamna Ecaterina Teodoroiu pentru că nu se ridică la nivelul celor amintiți, în primul rând, și în al doilea rând, n-are rost să intru în teoria feminismului… măcar de-ar fi „teorie”…

Sursă imagine: Background photo created by www.slon.pics – www.freepik.com

#LaMulțiAni!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
6 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Cristi
Cristi
Vizitator
2 ani în urmă

Lista marilor romani este lungă. Cei amintiți de tine sunt doar cei care au beneficiat de promovare. Valoarea celorlalți chiar dacă a fost mare, a rămas ascunsă, nedescoperita (gratie unor interese)

Acuma dacă tot ai început cu ‘teoria’, ar fi bine să continui.

Cristi
Cristi
Vizitator
Răspuns pentru  Horja Robert
2 ani în urmă

Da, ai zis ca nu are rost sa intri în “teoria” feminismului. De ce nu are rost?

Cristi
Cristi
Vizitator
Răspuns pentru  Horja Robert
2 ani în urmă

Interesant