Știai că... ?
De unde vine numele Bluetooth?

De unde vine numele Bluetooth?

Numele Bluetooth a fost mai mult ales pe repezeală. Alte nume puse la înaintare au fost PAN și RadioWire, doar că ori erau deja prea mult folosite, ori nu s-a reușit înregistrarea lor.

În 1996, giganții de la Intel, Ericsson și Nokia au colaborat pentru un produs tehnologic cu rază scurtă de acțiune. Jim Kardack (Intel) e cel care a venit cu ideea de Bluetooth în timpul unei ședințe, spunând că regele Harold Bluetooth a unit Danemarca cu Norvegia (în anul 958), astfel că la ce proiect au ei, impactul ar fi asemănător.

Și cu numele acestui rege e o altă poveste… Bluetooth era doar o poreclă de-a sa pe care a primit-o datorită unui dinte albastru închis cu gri pe care-l avea… Numele lui real a fost Harold Gormsson.

Ce face astăzi tehnologia Bluetooth? Permite o conexiune între dispozitive fără a fi nevoie de cabluri sau de WiFi. Un pic de atenție: Bluetooth nu este totuna cu Wifi! Bluetooth permite conexiunea strictă între dispozitive fără niciun intermediar, pe când WiFi permite conexiunea între dispozitive cu un intermediar (routerul).

Sursă imagine: browsecast.net

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile