Ce faci la-nceput de an?

Ce faci la-nceput de an?

Ce faci la-nceput de an? Te-apuci de ce ți-ai propus că vei face în ultima zi a anului anterior? Chiar ai voință să lupți pentru îndeplinirea dorințelor tale? Sau începi cu un somn bun, apoi vezi tu de mâine ce-o mai fi?

Sunt bune și planurile, și „listele de cumpărături” cu dorințele de care ai poftă, și urările de bine în care nivelul de bunătate al oamenilor crește instant de la 0.01% la 100%… Pe ăia nemulțumiți de anul anterior, care au pretenții în anul curent, nu-i văd bine… Nemulțumiții nu merită nimic! Să zică „Mersi!” și să fie sănătoși!

Ce faci la-nceput de an? Mai bine te întreb dacă merită să faci ceva anume, nu-i așa? Cu ce e mai deosebită prima zi a anului de celelalte? S-a schimbat ceva? Cei săraci în 2022 au fost găsiți săraci și la intrarea în 2023 (poate mai săraci), cei bolnavi în 2022 au intrat în noul an cu aceleași boli (sau au mai cules una), cei triști în 2022 parcă s-au întristat și mai tare numai cu gândul că intră în 2023, iar ce bogați în 2022 probabil că sunt tot la fel de bogați și în 2023. Deci, nimic nou (ca nou), în afară de schimbarea unei cifre… sau? Să-i luăm în calcul și pe cei care au pierdut totul la ora 00:00, care au murit la ora 00:01 sau care au făcut prostii la ora 00:02?

Ce faci la-nceput de an? Dacă la sfârșit de an ai luat parte la niște sărbători care te îndemnau să fii mai bun cu cei din jurul tău, ca un fel de post al binelui, are rost să te ții de „post” și în 2023? La ce folos să faci bine celui care îți face rău, corect? Nu mai bine te umfli și tu în pene când ți se dă ocazia? Poate ai pene mai colorate și câștigi la intimidare… Sau vrei să fii blând și smerit cu inima, că ai văzut tu ce bine ți-a mers când te-ai comportat frumos chiar și cu „urâții”? Îți las un verset, dar să nu-l mai arăți la nimeni, bine?

Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine. (Romani 12:21)

Ce faci la-nceput de an? Mergi la sală, te pui pe slăbit, treci la diete, te apuci de ce trebuia să te fi apucat în anii anteriori și te pui cu burta pe învățat (de voie, de nevoie)? Baftă!

Nu-ți verific planurile, dar e bine dacă le ai… Te rog doar să fii înțelept cu planurile astea și să pui versetul următor lângă ele:

Încredințează-ți lucrările în mâna Domnului, și îți vor izbuti planurile. (Proverbe 16:3)

Meniul anului 2023 nu va fi unul bun, chiar dacă va fi bogat…

  • Platou cu șoc și groază: chiftele cu mizerii de la UE, ouă golite de speranță, brânzeturi cu ură rusească învelite în șuncă de minciuni ucrainene, tobă de prostie, salate cu iluzii ticăloase, rulouri cu boală chinezească…
  • Supă cremă cu cei varză de la Bruxelles sau ciorbă à la Davos făcută de Klaus Schwab…
  • Piure de stres cu pui prăjit la rotisor dat prin criză economică sau paste sadice cu sos democrat provenit din SUA…
  • Tort cu cremă falsă din blat demonic, cu glazură roșie, ornat de NATO…
  • Probabil că la băutură se va servi panică la diferite grade de frică…

Nu-i chiar cel mai reușit meniu, recunosc… Otrava nu face bine…

Așadar, ce faci la-nceput de an? Personal, am dat de pământ cu 2022, oricâte planuri bune mi-am făcut, dar nu-l trec la ani irosiți… În 2023, indiferent de câte planuri am, prefer să am un deziderat bazat pe credință, ca să fiu sigur că nu mai scap binecuvântările pe jos… Dezideratul este următorul: „Voia Ta, Doamne, nu voia mea!”.

Dumnezeu să te binecuvânteze!


Sursă imgine: Murray Campbell on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Tags :
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile