Cum este corect: „nonstop” sau „non-stop”?

Cum este corect: „nonstop” sau „non-stop”?

Cum este corect: „nonstop” sau „non-stop”? Cel mai simplu răspuns ar fi 24/7. Când vezi scris pe undeva 24/7 știi că este nonstop sau non-stop, nu-i așa?

Totuși, care este varianta corectă? „Nonstop”, cu literele unite ca o adevărată familie sau „non-stop” cu acel pod sau cratimă, care desparte estul de vest sau nordul de sud?

În Dicționarul Explicativ al Limbii Române din 1998, se scria „nonstop”, legat. Trebuie să știi că „nonstop” se scrie legat și în limba engleză („limba mamă” a cuvântului).

Câțiva ani mai târziu, mai exact în 2005, apare cratima. Era un standard în DOOM 2 să se scrie „non-stop” cu cratimă.

Care crezi că este varianta apărută în DOOM 3 (2021)? Așa cum era de așteptat, lucrurile se învârt în cerc și ne întoarcem la prima variantă, adică la „nonstop”, fără nicio cratimă.

Nu mai scriu că varianta cu șanț, „non stop” este greșită, nu?

Și atunci care variantă este corectă din moment ce în 1998 era „nonstop”, în 2005 a apărut cratima, iar în 2021 s-a revenit la forma inițială?

Răspuns final: ambele variante sunt corecte! Eu aș folosi 24/7 dacă e nevoie să ies imaculat dintr-o dezbatere lingvistică, dar nu greșește nimeni dacă scrie „non-stop” sau „nonstop”.

Sunt cazuri în care regulile cuvintelor formate sunt clare, dar uite că acest caz este unul abstract. L-am putea dezbate nonstop și n-am ajunge o concluzie mulțumitoare pentru ambele părți.

La urma urmei, nici nu poți să-i împaci pe toți, nu-i așa? Sau merge varianta cu 24/7? Merită încercată…

Te invit să descoperi și alte articole interesante despre folosirea corectă a limbii române în viața de zi cu zi! La rubrica „Limba română la-ndemână” găsești multe astfel de articole.

Vrei să scriu un articol despre un subiect anume cu privire la limba română? Spune-mi în comentarii și încerc să-l abordez.

Apropo, dacă tot suntem la abordare și la nonstop, ai vrea să ai reclamă vizibilă nonstop pentru site-ul afacerii tale? N-ai un site web? Spune-mi și îți fac un site potrivit la noile standarde ale marketingului digital!

Cu ajutorul serviciilor SEO, odată ce câștigi un loc bun pe Google, dacă se întreține site-ul cu optimizări SEO, îți vei păstra locul, poate chiar vei avea șansa să-l îmbunătățești pentru anumite cuvinte cheie specifice domeniului tău de activitate.

Îți recomand să vezi analiza pe care am făcut-o pentru 3 dintre site-urile mele cu privire la rezultatele SEO! Pe pagina „Rezultate SEO” afli mai multe. Spor la citit!

Fii nonstop gata să înveți! Și încă ceva: nu renunța! Luptă! Cât timp? Non-stop! Satisfacția va fi incomensurabilă!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile