Învață cu mine
Adevărul e la mijloc? Era! Nu mai este…

Adevărul e la mijloc? Era! Nu mai este…

Ce face un analist? De ce e deranjată „mulțimea” de faptul că au apărut „analiști geopolitici” ca ciupercile după ploaie? Mie-mi convine… De ce? Păi e primul mod prin care poți să-i triezi. Dar totuși, ce face un analist? Pe lângă faptul că observă evenimentele unde se desfășoară acțiunea în cauză, analistul nostru e și un om răbdător, care nu se implică emoțional orice ar afla și orce ar ieși în spațiul public, deoarece trebuie să scaneze atent (cât e posibil…) detaliile. Ca să fie „binele făcut «bine»”, trebuie să îmbine răbdarea și analiza evenimentelor cu o bază de cunoștințe anterioare (istorie, sociologie, politică, geografie, „comedie”). De-abia apoi e pus în fața „mulțimii” și poate să „tragă cu gloanțe” (vorbe).

De ce mă refer la analist? Pentru că oamenii ăștia sunt cei mai ocupați în perioada asta a războiului. Nu… nu cred că-i vezi des prin mass-media cu declarații… Ăștia n-au timp de smiorcăieli și de „flower-power”. Timpul lor circulă strict la milisecundă. N-au voie să se-abată de la ora exactă…

Până aici cred că e clar… Ce facem cu adevărul? Nu așa e maxima (minimă în cazul de față) că „adevărul e undeva la mijloc”? Ca analist pe text, îți scriu că acel „undeva” face toți banii.

Să încep cu certitudinile? Bine. Adevărul nu-i nici la Rusia și nici la Ucraina. Încă nu mă refer la alții. Rusia nu e o țară oarecare… Vorba aia… „neam de neamul tău nu-și poate imagina vreodată” ce înseamnă o țară unită sub deviza „Proletari din toate țările, uniți-vă!” și ce înseamnă dragostea nebună față de o țară. Ucraina e chiar o forță la cât de multe resurse are, de la industrie până la poziția geografică, în mod normal (în acea lume de vis, „roză”), totul îi e prielnic ca să-i fie bine. În războiul dintre cele două, de fapt, războiul n-ar fi între Rusia și Ucraina, dar rămân la cele două țări… Deci, în acest război sunt două afirmații adevărate. Nimic mai mult!

  1. Rusia minte.
  2. Ucraina minte.

Nu mă refer la faptul că nu există război ca să mă duci pe tărâmul uitatului „COVIDEL”. Stai așa… Ce face Nea Covidel? S-a transformat în „AVIDEL”? Nu mai iese domnia sa, Arafat, să ne spună de mască? Dacă ar spune că „cei vaccinați nu vor suferi pierderi materiale în urma pagubelor provocate de bombe”, l-aș crede…

Occidentul dă știri false, oficialii ucraineni de rang înalt aruncă știri false, la fel și cei ruși, doar ca să îndrepte poziția maselor după cum vor ei să se petreacă acțiunea. Dacă nici acum nu-ți dai seama ce armă psihologică are mass-media și ce a fost cu pandemia, atunci meriți să fii credul cu diplomă…

Nu lua în calcul faptul că nu cred în război. E o altă certitudine faptul că Ucraina e compromisă… Și încojurată, și anihilată „putin câte putin”, și vai de ea din punct de vedere militar… Degeaba vezi știri cu statisticile care arată pierderile rușilor, pentru că ucrainenii sunt pământ de flori (la propriu și la figurat).

În astfel de vremuri cu mass-media în vârful nasului, cel mai bine este să stai la mijloc (acolo unde trebuia să fie adevărul) și să privești și ce zice Occidentul, și ce zic rușii, și ce zic ucrainenii, și ce zic cei din Orient/Asia.

Situația e gravă, nu doar pentru Ucraina. Cât de gravă? Imaginează-ți că de fiecare dată când pronunți cuvântul „Ucraina”, îți curge înainte o lacrimă care te-nțeapă. În plus, la cum e făcut calculul matematic la nivel psihologic, gândește-te că ori de câte ori auzi cuvântul „Ucraina”, mintea ta face scurtcircuit și trece de pe „mod avion” pe „mod emoțional”.

M-am lungit cu articolul? Păi crezi că rușii au vrut să cucerească Ucraina rapid, cum s-a zvonit în mass-media? Dacă ar fi vrut, atunci reușeau… Nici Satana nu vrea să distrugă omul imediat, ci doar să-l țină-n chinuri… Rusia are strategi, dar războiul nu e între Rusia și Ucraina… Și încă ceva: rușii își bat joc de credulitatea și nulitatea occidentalilor care trăiesc într-o bulă (și nu sunt puțini, nici de-o parte, nici de cealaltă).

P.S. Din momentul în care se anunță încetarea tragerii, urmează etapa a 2-a a războiului (care nu se oprește). Va fi ca la „AVID-19”… valul 1, valul 2, valul 3…

P.S.S. Acest articol este un pamflet. Punct. (virgula se pune la statistici)


Sursă imagine: UX Gun on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile