Știri naționale
Ziua Imnului Național al României – 29 iulie

Ziua Imnului Național al României – 29 iulie

„Deșteaptă-te, române!” ar trebuie să fie prima formă de salut între români… Fiecare dintre noi s-a trezit astăzi, unii chiar s-au sculat din pat, dar oare câți s-au deșteptat?

E datoria fiecărui om să adopte o poziție solidă față de propria țară, să ajute pentru binele țării (adică a oamenilor), să fie patriot și demn că este ce naționalitate este…

Nu doar românii au expresia „Numai la noi la români vezi așa ceva…” sau alte expresii care denigrează identitatea națională sau chiar identitatea lor. E drept, fiecare țară are buruienile ei, dar nu trebuie generalizat.

Sunt români adevărați chiar și în ziua de azi, care mulțumesc lui Dumnezeu că sunt români, că s-au născut în România, că trăiesc în România sau cel puțin că au trăit și au rădăcini în România.

Ce trebuie să ții minte de Ziua Imnului Național al României? Să nu fi ignorant(-ă)! Atât! Cred că e suficient…

Nu aduc în discuție faptul că versurile imnului îi aparțin lui Andrei Mureșanu și că muzica a fost compusă de Anton Pann. Nici faptul că imnul are 11 strofe, iar la evenimente/festivități se cântă doar 4 (strofele 1, 2, 4 și 11).

Poate îți pui întrebarea dacă imnul României este bun și bine faci… Nu este bun. Un imn are un rol aparte, se creează într-un mod aparte care să dea curaj, să crească moralul, să dea o stare de demnitate, de onoare, de cinste că aparții de ceva, o stare de apartenență aproape de ideal, care să-ți dea aripi și să crezi fără îndoială că faci parte din ceva bun. „Bun” e cuvântul care îți dă o stare euforică prin care îți vine să muți și munții…

Momentan, imnul României este unul mai mult care spune „Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, chiar de-ar fi să luăm bătaie, chiar la noi acasă…”.

Tipul ăsta de statornicie poate fi bun, e de apreciat, dar nu este destul. Viața nu e făcută doar să reziști la lovituri, ci la a fi trăită, adică tu să câștigi, nu circumstanțele, ci tu să ieși din ele, nu greutățile să te dărâme, ci tu să faci sală cu ele, ca la un moment dat să ai un corp (suflet) sculptat și sănătos, nu să te doară loviturile, ci să le pui pe ritm și să cânți de fericire că Dumnezeu e bun…

Las mai jos 3 versiuni faine ale imnului național…


Imnul Național „Deșteaptă-te române!” – Corul „Madrigal – Marin Constantin” și Cantus Mundi

Deșteaptă-te, române!

DESIDERIO QUINTET & BAND – IMN

P.S. Poza articolului mă face să par comunist?


Vezi și

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile