Știri pozitive
Știrile pozitive ale săptămânii #7

Știrile pozitive ale săptămânii #7

Hristos a înviat! Cel mai mare eveniment din istoria lumii, moartea și învierea Domnului Iisus Hristos, conform Scripturii, a fost, este și va fi o veste bună în inima fiecărui om… De ce? Pentru că doar așa omul are șansa la viața veșnică! Vestea cea mai pozitivă: Hristos a înviat!

A fost o săptămână cu multe știri pozitive, chiar dacă au crescut și evenimentele nefericite, veștile neplăcute și îndeosebi știrile negative… În orice final, binele învinge!

Ultramaratonistul lituanian, Aleksandr Sorokin (40 de ani) a stabilit un nou record mondial la maratonul de 100km.

Aleksandr Sorokin are stabilite recorduri mondiale la ultramaratoanele de 12 ore, respectiv 24 de ore, iar sâmbătă, 23 aprilie (2022), a stabilit un nou record… 6 ore, 5 minute și 40 de secunde a fost timpul scos de neobositul lituanian. Recordul inițial a fost de 6 ore, 9 minute și 14 secunde, deținut de japonezul Nao Kazami. Culmea e că Aleksandr Sorokin declara că pe parcursul ultramaratonului mănâncă multe chipsuri, ciocolate, prăjituri și bea Coca-Cola. De ce un asemenea „meniu”? Mâncarea procesată conține multe calorii și sodiu, exact ceea ce are nevoie un om care „arde” energie la intensitate mare…

Elevul Octavian Susanu a reușit performanța de a se califica la trei olimpiade naționale în același an…

Elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești, Bacău, a făcut un trio de excepție la 3 materii, și anume: Chimie, Științele Pământului și Matematică. Chiar dacă nu a fost pe „locul 1 numai 1”, merită aprecieri pentru capacitatea de adaptare, sinteză și înțelegere a 3 discipline diferite la care să concureze cu cei mai buni dintre cei mai buni. Nu specialiștii inovează, ci oameni precum Octavian Susanu, care au o arie largă de cunoștințe care să acopere mai multe domenii, astfel de oameni inovează și ajung mult mai clar la succes. Mulți spun că sistemul românesc e varză și pot să le dau dreptate, dar acei foarte puțini elevi conștiincioși pot ajunge mai mult decât genii. Geniul e specialistul într-un anumit domeniu, iar dacă nu se abate de la reguli (într-un mod înțelept…) nu are șanse de inovare…

Echipa arădeană de robotică, Delta Force, a câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston!

Românii sunt buni la robotică, am mai scris asta în seria „Știrile pozitive al săptămânii”, dar ca echipa asta a Liceului Național de Informatică din Arad, nu e niciuna… Felicitări! Prima echipă internațională care câștigă această competiție… fie și într-o alianță cu alte echipe, dar românii noștri au fost top!

Imagini unice surprinse de roverul Perseverance de la NASA cu eclipsa solară de pe planeta Marte.

Luna în formă de cartof a planetei Marte, Phobos, care este de aproximativ 157 de ori mai mică decât luna planetei Pământ, a traversat suprafața soarelui. Marte mai are o a doua lună, numită Deimos, care este mai mică decât Phobos. E fascinantă lumea astronomiei! Îți las un clip scurt, poate nu e spectaculos ca imagine, dar ca subiect științific este foarte prețios…

Eclipsă de soare pe Marte

Ziua Planetei Pământ.

Vineri, 22 aprilie, a fost sărbătorită Ziua Planetei Pământ… Dar nu mă bag în subiectul ăsta, ci las un clip de prezentare a României. Mai bine vezi ceva frumos cu și despre pământul românesc, decât să intru în alte detalii…

Film de prezentare a României

BONUS: naționala de handbal feminin a României s-a calificat astăzi la Campionatul European care va avea loc în perioada 4-20 noiembrie (2022)!

HRISTOS A ÎNVIAT!

P.S. Dacă vrei să citești întreaga serie de știri pozitive (sau numai câteva…), o poți face chiar AICI.


Sursă imagine: Count Chris on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile