Motivațional
Dorința perfectă? Dumnezeu!

Dorința perfectă? Dumnezeu!

Ce-ți dorești cel mai mult pe lumea asta? Care este dorința ta preferată încă din copilărie? Ce-ți dorești să ai în viitor? Care e dorința ta cea de toate zilele? Știai că o singură dorință este perfectă, iar toate celelalte pot fi încadrate doar ca fiind „bune”?

De mic ești întrebat la școală „ce-ți dorești să te faci când vei fi mare?” sau mai bine zis, încă de când nu știi să vorbești ești întrebat „ce vrei?”, iar răspunsul se dă în funcție de maturitate… De fapt, dorința ta și a mea reprezintă o formă de maturitate. Tu ce îți dorești în momentul de față? Eu odihnă… Tu? Probabil altceva…

Cine stă în lumina adevărului? Dumnezeu! De ce Dumnezeu este dorința perfectă? Să-ți dorești „dumnezeu” sau pe Dumnezeu? Tânărul se poate răzvrăti și să zică: „dar pe când o carieră culminantă, casă mare și frumoasă, plus familie numeroasă”? Omul sătul de trudă poate să spună: „când apuc eu ziua-aceea când număr banii de pensie?” Cel bolnav care se află în mijlocul durerii urlă până în adâncul sufletului: „nu mai pot cu boala asta! Îmi ajunge! Când se duce?” Toate cele trei categorii au o dorință neîmplinită care macină… De ce?

O nădejde amânată îmbolnăvește inima, dar o dorință împlinită este un pom de viață. (Proverbe 13:12)

Ce e „nădejdea” și ce e „dorința”? Să fie lucruri diferite? Bineînțeles… Nădejdea nu are de-a face cu graba! În literatura populară avem sintagma „speranța moare ultima”, care, de altfel, este falsă… Speranța fiind „speranță”, n-are cum să moară. Tocmai speranța/nădejdea te ține treaz, răbdător, într-o stare de veghe ca să fii pregătit de împlinirea dorinței… Nădejdea este o scară pe care urci până la dorință, iar dorința poate fi un scop pentru care lupți, dar fără o implicare perseverentă din partea ta și fără disciplină, nu poți face mare lucru… Doar dacă… Da… Dumnezeu poate să te ajute!

Să-mi zică/scrie cineva că Dumnezeu nu poate îndeplini dorințele omului când acestea sunt în concordanță cu voia Lui… E imposibil ca Dumnezeu să nu facă imposibilul! Dumnezeu poate face posibil tot ceea ce gândești! Omul e limitat, dar din moment ce poate gândi (chiar și gândirea e limitată), îți dai seama câte lucruri mărețe se pot întâmpla?

Există vreo rețetă pentru dorința asta perfectă? Să ți-L dorești pe Dumnezeu sau cum? Se amestecă 3 rugăciuni pe zi cu dorințe într-o lună cu 22 de zile lucrătoare… (glumesc). Nu există rețetă. Pur și simplu, orice dorință ai trebuie să pornească de la Dumnezeu. Dorința perfectă este aceea în care dorești să fii binecuvântat și călăuzit de Dumnezeu în toate. Apoi, ca dorințele tale să fie bune, mergi mai departe și continuă cu ce ai nevoie… Dar să ții minte, o dorință fără Dumnezeu e ca „nădejdea amânată care îmbolnăvește inima”, adică nu ai răbdare pentru „o dorință împlinită care reprezintă un pom de viață”.

Păi și cum facem cu tânărul care-și dorește multe și mărunte, omul trudit care așteaptă zilele de odihnă sau bolnavul chinuit de durere? Nu e normal să-și dorească binele? Absolut! Să și-l dorească! Numai că fără a-L implica pe Dumnezeu, omul devine vulnerabil, își pierde speranța (atenție, speranța nu moare, ci maxim se poate pierde…), iar omul care ajunge în suferință este îndemnat la rău (Iov 36:15).

Nu ai fost creat să acumulezi, să aduni, să ai…, ci ai fost creat să crești, să-ți duci mai departe numele și să stăpânești, să fii un conducător, un lider! De ce au mare succes oamenii care vând cursuri de leadership? E în natura umană ideea de „leadership”. L-a învățat cineva pe Adam cum să fie lider? Poate Eva… (sunt tare glumeț…) Dacă gol te naști și gol te întorci înapoi, atunci nu e logic faptul că omul trebuie să-și îndrepte atenția spre ce este în jurul lui ca să lucreze cu ce are la îndemână și nu pe ideea de a strânge? Departe de mine gândul să fac educație financiară…

Conclud și îți mai las scris încă o dată întrebarea din titlu: „dorința perfectă? Dumnezeu!”. Totuși, de ce? E modul omului de a îmbrățișa perfecțiunea cât timp este în viață… Dumnezeu a lăsat lucruri perfecte pe pământ…

Înainte să te las… îți mai las ceva care să te pună pe gânduri… Înainte să dormi, trebuie să te faci că dormi… Așa e și cu dorința… Unii dorm mai greu (dorințele fac pui…), alții dorm repede (sunt inundați cu dorințe împlinite), dar fiecare om e special, iar cel mai bine e să începi dorința direct cu Dumnezeu, apoi te asigur că vei avea succes!

O, dacă n-aș fi încredințat că voi vedea bunătatea Domnului pe pământul celor vii!… Nădăjduiește în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ți inima și nădăjduiește în Domnul! (Psamul 27:13-14)


Sursă imagine: kazuend on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile