Uniunea Europeană se dă pe tobogan!
Să ne înțelegem, Uniunea Europeană e de umplutură, orice avantaj pe care îl oferă țărilor membre se găsește la nivelul petrolului și nu se bagă (aproape) nimeni până acolo. Totuși, de ce „Uniunea Europeană se dă pe tobogan”?
Știre de ieri: Comisia Europeană pune la bătaie 300 de miliarde de euro pentru a mai tăia din dependența gazelor de la ruși… 300 de miliarde de euro? Cică sunt 20 de țări europene care plătesc gazul rușilor în ruble, plus alte 14 care sunt pe „lista de așteptare”. Nu scriu prostii (doar despre prostii), găsești aici un articol credibil.
Oare știi cumva de unde vine acel „U” de la „Uniune”? Bățul vertical, stâng, e Statele Unite ale Americii, bățul vertical, drept e Rusia, iar bara orizontală reprezintă nivelul economic, politic, social (și moral) al Uniunii Europene. E ca o groapă în care se „odihnesc” mai multe țări cu scopul de a fi ferite de „vânt”…
Asta nu e tot cu cele 300 de miliarde alocate țărilor membre, ci faptul că se trece obligat forțat la energia verde! Mai exact, până în 2025, firmele și instituțiile publice vor fi obligate să aibă fotovoltaice pe acoperiș, iar din 2029 nu se va mai construi nicio clădire fără a fi „dotată cu verde”. Scopul? Energie verde pentru 2030, doar că energia aia e foarte scumpă și bagă bani fără rost… Pe scurt, se „spală” banii.
Nu mai scriu nimic, le urez succes celor din conducerea Uniunii Europene și sper ca Europa să nu devină Africa (glumesc, nu sper, ci cred…). Politica Uniunii Europene e bună doar la săpat gropi. Rusia își bate joc în continuare de Europa, America o folosește pe post de garaj/beci/debara/șpaiț, iar Asia are nevoie de ea ca piață de desfacere. Pe tobogan se duc (aproape) toate lucrurile bune construite de-a lungul timpului în Europa…
Sursă imagine: Matthew Henry on Unsplash
Distribuie și altora: