Limba română la-ndemână
Cum este corect? #10

Cum este corect? #10

Cum este corect? „Aoleu”, „auleu”, „aoleo”, „văleu” sau „văleleu”?

Am vrut să am doar două variante din care să aleg, „aoleu” și „auleu”, dar se pare că toate variantele sunt corecte și înseamnă același lucru. Aoleu, cum așa?

Când folosești interjecția „aoleu” sau o variantă adiacentă? Numai și numai atunci când exclami sentimente de mirare, dor sau chin (durere).

Interjecțiile astea se observă des la oamenii cu vârsta îmbelșugată de la țară. Tu o folosești? Pentru moment e bine să știi că „aoleu”, „auleu”, „aoleo” („văleu” sau „văleleu”), înseamnă același lucru. Aoleu! N-ai știut? Acum știi!

Cât de mult îți place limba română? Dacă tot o folosești, îți recomand să o înveți ușor-ușor, puțin câte puțin, încet, dar sigur! Vezi rubrica Limba română la-ndemână pentru mai multe articole potrivite pentru românii adevărați.

Aoleu, le-ai citit? Nicio problemă. Am pentru tine categoria Cultură, plină de articole culturale. Sau alege-ți tu ce rubrică vrei… Nu vrei nimic? Văleleu! Articolul ăsta este pentru tine: Ce găsești pe horjarobert.ro?


Sursă imagine: Nik Shuliahin 💛💙 on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile