Știri internaționale
BioNTech a dezvoltat containere speciale pentru fabricarea vaccinurilor în țările din Africa

BioNTech a dezvoltat containere speciale pentru fabricarea vaccinurilor în țările din Africa

Firma germană cu sediul principal în Mainz, ce se ocupă cu biotehnologia, BioNTech, a dezvoltat un kit din containere maritime care formează o fabrică utilată de la A la Z pentru a produce vaccinuri. Ideea e că Organizația Mondială a Sănătății s-a plâns de nenumărate ori că africanii sunt în urmă cu numărul de vaccinuri pe cap de locuitor, iar cu această inovație, prietenii noștri, africanii, vor avea acces mai rapid la orice vaccin ARN mesager care va urma…

Țările care au căzut de acord („căzut” e puțin spus), sunt Rwanda, Senegal, Africa de Sud, dar, pe scurt, toate țările din Uniunea Africană (55 la număr).

Acordul oficial s-a semnat în 26 Octombrie, 2021, scopul principal fiind acela de a produce anual 50 de milioane de doze, nu doar pentru COVID-19, ci și pentru malarie sau tuberculoză, folosindu-se tehnologia ARN mesager.

Durează aproximativ 1 an ca să dezvolte ce și-au propus din momentul în care își instalează sculele și apasă pe butoane… Deci, e de bine… Politicienii din „lumea întâi” anunță eliminarea restricțiilor începând cu finalul lunii Martie, iar alții se pregătesc să facă milioane de vaccinuri… Uniunea Europeană vrea să investească 150 de miliarde de euro în Africa pentru „dezvoltare”. Săptămâna trecută, doamna Europei (Ursula von der Leyen), a avut o conferință de presă cu președintele Senegalului, Macky Sall, care tocmai ce a fost ales să conducă Uniunea Africană. Planul e să se dezvolte și Africa, să nu mai rămână în urmă, numai că dezvoltarea făcută de creierele politice nu va fi aceeași cu dezvoltarea din discursuri… Sună bine ce vor, dar când fiecare împinge căruța doar ca să fie împinsă, proiectul final va fi un eșec răsunător.

Măcar se mai echilibrează și lumea… Europa se bagă în Africa, ceea ce e un lucru necesar, ca să-și mai încoarde mușchii și să acumuleze putere (influență globală). Cică Europa vrea să investească în Africa numai ca să rivalizeze cu planul Chinei început în 2013, BRI (Belt and Road Initiative), prin care vor să construiască autostrăzi, drumuri, poduri, porturi, linii de cale ferată, pe scurt, orice cale de acces din China în toată lumea… Proiectul Chinei este unul global, extrem de scump, dar inuman de parșiv… Statele Unite și alte puteri, chiar și Europa, au dureri de cap cu planul chinezilor… Totuși, îmi place de China că are creier și inovează în orice… De când e lumea se fac strategii globale, Statele Unite, Rusia și Uniunea Europeană au astfel de strategii, dar ca și China nu e nimeni… Ce face mai exact, China, cu proiectul ăsta în țările care acceptă „pactul cu diavolul”? Poate construi de la zero, orice; poate moderniza orice infrastructură; poate să dea bani cu împrumut…; poate să facă investiții (de orice natură); toate acestea le face pentru a conecta China cu Asia (centrală și de sud), Orientul Mijlociu și Europa. Plus că vrea și rute maritime, deci, vrea control total pe glob… Super plan, dar prea multă putere strică… Să ai în jur de 2.600 de proiecte în aproximativ 100 de țări și să investești 1.3 trilioane de dolari (până în 2027)… e ceva de admirat… Practic, China s-ar putea intitula fără nicio problemă „Dictatorul Lumii”.

În fine, revin la BioNTech, Uniunea Europeană și Africa. Felicitări tututor! Îmi pare rău de africani… Ăia sunt și săraci, și lipsiți de drepturi, și prostiți, și fără șanse la o viață mai bună… Iar acum își bate joc și Uniunea Europeană de ei… Practic, e o bătaie de joc. Când ajuți pe cineva, dar tu faci profit și el pierde, înseamnă jefuire, tâlhărire și manipulare. Nu câștigă africanii, dar câștigă europenii… unii…

Cam atât…

#SaveAfrica!


Sursă imagine: National Cancer Institute on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
4 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Cristi
Cristi
Vizitator
2 ani în urmă

Mulțumim de articol. Sunt interesante planurile și acțiunile lor!

Cristi
Cristi
Vizitator
2 ani în urmă

Totuși, nu trebuie felicitați, nici chiar ironic.